Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Blogg om ingredienser: Stjerneanis

Blogg om ingredienser: Stjerneanis

Hvis stjerneanis enda ikke er blant de uunnværlige hudpleieingrediensene dine, går du virkelig glipp av noe! Selv om det for det meste brukes i forbindelse med matlaging eller alternativ medisin, har dette kraftfulle krydderet mye å tilføre huden din, alt fra sterke aldringsmotvirkende egenskaper til å hindre kviser og redusere mørke flekker.

Dette er hva som gjør stjerneanis til en så kraftfull skjønnhetsingrediens.

Stjerneanis, også kjent som stjerneanisfrø eller kinesisk stjerneanis, er frøkapslene fra frukten til Illicium verum-planten, et eviggrønt tre som hører hjemme i Sørøst-Asia og deler av Kina. På grunn av den unike lakrissmaken er stjerneanis et svært populært krydder som benyttes i forskjellige retter og kjøkken.

Det er ikke bare smaken som gjør stjerneanis til et meget ettertraktet krydder – siden disse nydelige stjerneformede kapslene inneholder mange aktive kjemiske stoffer som gir en rekke helsegevinster. Ta vårt ord for det: Listen over helsegevinstene med stjerneanis er uendelig, alt fra hindring av sopp- eller bakterieinfeksjoner og støtte til bedre luftveishelse til reduksjon av blodsukker, og selvsagt stimulering av en sunn hud. For ikke å snakke om at ett av stoffene som finnes i stjerneanis, kalt shikimin-syre, er en kraftig ingrediens benyttet i forbindelse med behandling av influensa verden over.

Bruk

Når det kommer til bruk av stjerneanis i skjønnhetsprodukter, er listen like imponerende. På grunn av dens fenolholdige bestanddeler, har anisolje kraftfulle antioksidanter som kan bidra til å beskytte huden ved å nøytralisere frie radikaler til stede i miljøet. Krydderets aktive ingredienser og lukt er alminnelig anerkjente i skjønnhetsbransjen og brukes under fremstilling av produkter som:
  • Renseprodukter
  • Fuktighetsprodukter
  • Lotioner
  • Såper
  • Tannhelseprodukter som tannpasta

Skjønnhetsgevinster

Reduserer rynker og mørke flekker

Stjerneanis er rik på antioksidanter og A- og B-vitamin, som gjør underverker når det gjelder å gjøre mørke flekker og hyperpigmentering lysere, i tillegg til å bedre hudelastisitet og kollagenproduksjon for å glatte ut tynne linjer og rynker.

Behandler kviser

Stjerneanis er kjent for sine anti-bakterielle og betennelsesdempende egenskaper, som igjen gjør det til et effektivt middel mot kviser. For ikke å snakke om rollen til shikimin-syre, som har vist seg å ha sterkt kvisedempende virkning.

Gir raskere helbredelse

Fordeler med stjerneanis for huden inkluderer også raskere helbredelse av kviser eller rødhet på grunn av at høye nivåer av A-vitamin støtter immunforsvaret ditt og viser lovende resultater som et naturlig fuktgivende middel som bidrar til å holde huden fuktig og stram.

Handlekurv

Your cart is currently empty