Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Holdbarheten til sminke- og hudpleieproduktene dine

Holdbarheten til sminke- og hudpleieproduktene dine

Det er gøy å kjøpe pene skjønnhetsprodukter selv om du vet at du bare kommer til å bruke denne nydelige leppestiften ved spesielle anledninger og store evenementer. En kvinne kan aldri få nok sminke og hudpleieprodukter, ikke sant?! Spesielt hvis du lider av akne eller andre hudsykdommer som krever flere produkter for å behandle huden og få frem det polerte, feilfrie utseendet.

Men ingenting varer evig, inkludert det imponerende sminkelageret din. Vi beklager å måtte si det, men sannheten er at skjønnhetsprodukter har en utløpsdato og levetiden kan være kortere enn du tror, avhengig av emballasje, format, aktive ingredienser og konserveringsmidler.

Utløper hudpleie- og sminkeprodukter?

Ja, dessverre. Det som er enda verre, er at når sminke- og hudpleieproduktene dine når utløpsdatoen, blir de mindre og mindre effektive. Selvfølgelig varierer levetiden betydelig fra før de åpnes og etter, siden uåpnede produkter kan vare alt fra 2 til 3 år hvis de oppbevares riktig på et kjølig, mørkt og tørt sted.

Det er en litt annen historie for produkter som har blitt åpnet, men det er veldig enkelt å se om de fortsatt er trygge å bruke. Alt du trenger å gjøre er å sjekke etiketten, og se på Perioden etter åpning (PAO)-symbolet trykt på sminken (en åpen krukke med et nummer og en "M"). Hvis du ikke husker nøyaktig når du åpnet produktet, skriv ned datoen da du brøt forseglingen ved siden av symbolet!

Hvis produktet ikke har en etikett, er det sannsynligvis best å være på den sikre siden og holde seg til en enkel regel på 1 til 2 års varighet. Vær også spesielt oppmerksom på om produktet ditt inneholder konserveringsmidler eller ikke, siden mange organiske og naturlige skjønnhetsmerker avstår fra å bruke dem i produktene sine, da det har stor innvirkning på produktets levetid.

Slik finner du ut om skjønnhetsproduktene dine har blitt dårlige.

Mesteparten av tiden vil det være ganske åpenbart at produktet ikke lenger er brukbart. Sminkeprodukter har en tendens til å bli tørre eller smuldrende, mens mange hudpleieprodukter kan endre farge eller tekstur, eller til og med begynne å lukte litt. Hvis du oppdager et skjønnhetsprodukt som ikke ser bra ut, ikke nøl med å kaste det, selv om det fortsatt står på emballasjen at det er trygt å bruke det.

Er det trygt å bruke hudpleie- og sminkeprodukter etter utløpsdatoen?

Nei, nei, nei. Produkter som blir mindre effektive med tiden er bare en mindre ulempe sammenlignet med det faktum at utgått sminke eller hudpleie kan inneholde bakterier som kan resultere i utslett, akne eller til og med stafylokokkinfeksjoner. En solkrem som er over dato vil selvfølgelig ikke beskytte deg mot skadelige UV-stråler, selv om den fortsatt lukter og ser brukbar ut.

Handlekurv

Your cart is currently empty