Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Hva er ansiktsserum og hvordan bruker du det?  En nybegynnerveiledning

Hva er ansiktsserum og hvordan bruker du det? En nybegynnerveiledning

Du er ikke den første (eller siste, for den saks skyld) som ikke vet hva et ansiktsserum er og hvordan du bruker det riktig. Bruker du det før eller etter fuktighetskremen? Er det bedre å bruke det om kvelden eller om morgenen? Hvis du er vant til kun å rense og fukte huden din, kan det i begynnelsen være ganske skremmende å legge til et serum i hudpleierutinen din.

For å være en så liten flaske har serum virkelig en stor effekt. Det er laget for å takle ulike hudsproblemer som tørrhet, irritasjon, akne, hyperpigmentering og til og med akne arr, og disse små hetteglassene er fulle av aktive ingredienser av høy kvalitet som kan få huden din til å se næret, hydrert og sunn ut.

Hvis du ønsker å berike hudpleierutinen din ved å legge til et serum, gir denne artikkelen svar på alle spørsmålene dine om hvordan du bruker det, og den gir deg noen tips for å komme i gang.

Hva er et ansiktsserum?

Serumet er et lett hudpleieprodukt fullpakket med en høy konsentrasjon av næringsstoffer og aktive ingredienser som vitamin C, kollagen eller retinol, og er laget for å takle ulike hudproblemer som for tidlig aldring, tørr og irritert hud eller akne. Påfør det etter rensing og før du bruker fuktighetskremen. Serumets molekyler trenger dypt inn i huden slik at den bevarer fuktigheten for å beskytte, nære og fukte huden din innenfra. Serum kommer vanligvis i gjennomsiktig, gel-basert eller flytende form som gjør det enkelt å kombinere det med andre hudpleieprodukter.

Slik bruker du serum på riktig måte

Hvis du er ny til serum-hypen har du kanskje noen spørsmål om hvordan du bruker det for å få de beste resultatene. Vi har svarene!

Hvordan velger jeg riktig serum for meg?

Det avhenger av hudtypen din og hvilke hudproblemer du har. For eksempel:
  • Hvis du har en fet hud og du har lett for å få utslett, kan du bruke et serum med aktive ingredienser som salisylsyre eller retinol.
  • For tørr og irritert hud, prøv å bruke hyaluronsyre eller ceramid-baserte produkter.
  • Ved solskader og hyperpigmentering, bør du vurdere å bruke serum med antioksidanter som for eksempel vitamin C.

Hvor ofte bør jeg bruke et serum?

Du kan bruke et serum en eller to ganger om dagen, rett etter at du har renset huden. Det er viktig å lese etiketten og anbefalingene til det spesifikke produktet. Hvis du vil takle to forskjellige hudproblemer, kan du for eksempel bruke et fuktighetsgivende ansiktsserum om morgenen, og et noe kraftigere serum som salisylsyreserum for å holde kviser og hudormer i sjakk, om kvelden.

Hvordan påfører jeg serum riktig?

For det første, ikke overdriv. Mindre er bedre når det gjelder serum. Hvis du bruker et pumpeserum, er 1–2 pumper vanligvis alt du trenger for å påføre et tynt lag av produktene. Hvis du bruker et dropper-serum, trenger du bare 4–5 dråper.

Profftips: For dropper-serum, putt dråpene på håndflaten din, i stedet for å påføre det direkte på ansiktet ditt som vist på YouTube eller TikTok. Resultatet er at du bruker alt for mye og det er både bortkastete penger og produkt.

Hva er riktig rekkefølge for bruk av hudpleieprodukter?

For at serumet og alle de andre hudpleieproduktene dine skal fungere effektivt, må de påføres i riktig rekkefølge. Men det kan være så forvirrende å få det til! Her er rekkefølgen for bruk av hudpleieproduktene dine som gir det beste resultatet:
  1. Rensemiddel
  2. Peeling (hopp over dette trinnet hvis du ikke bruker dette produktet)
  3. Toner eller mist
  4. Serum
  5. Øyenkrem
  6. Fuktighetskrem
  7. SPF solkrem
  8. Sminke

Handlekurv

Your cart is currently empty