Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Hva Er De Ulike Hudtypene Og Hvorfor Det Har En Betydning

Hva Er De Ulike Hudtypene Og Hvorfor Det Har En Betydning

For at hudpleieproduktene dine skal fungere som de skal, må de passe med hudtypen din.

Har du opplevd å kjøpe et hudpleieprodukt og følt at det ikke utgjør en forskjell, selv etter at du har brukt det i flere uker? Selvfølgelig lever ikke alle skjønnhetsprodukter opp til det de reklamerer for, men enkelte ganger kan det faktisk hende at det var fordi du brukte feil produkt for din hudtype. Du har helt sikkert sett ulike skjønnhetsprodukter for "sensitiv" eller "kombinert" hud, men har du stoppet opp og tenkt over hvilken hudtype du faktisk har?

Hvorfor Din Hudtype Har Betydning

Det er ganske rett frem – uten å forstå hudtypen din vil du slite med å etablere en effektiv hudpleierutine som faktisk løser dine unike hudproblemer. For eksempel dersom du har oljete eller kombinert hud, vil det å velge oljebaserte hudpleieprodukter føre til enda flere utbrudd, uansett hvor mange ganger du renser huden din i løpet av dagen.

Ulike Hudtyper Forklart

Normal Hud

Din heldiggris. Av alle hudtyper, er din den med lavest sannsynlighet for utbrudd, tydelige fine linjer, eller at den hverken blir dehydrert eller for oljete, som resulterer i den perfekte balansen mellom de to. Vi sier samtidig ikke at normal hudtype er perfekt, men sammenlignet med alle de andre, så virker normal ansiktshud å være den sunneste, med minst uregelmessigheter.

Oljete hud

Oljete hud kjennetegnes med fet, glinsende hud med tydelige porer og utbrudd som dukker opp fra intet, ofte over natten. Selv om årsaker til kviser kan variere og også skyldes kosthold eller livsstil, er det som oftest forårsaket av at talgkjertelene dine kompenserer for manglene på fuktighet med overproduksjon av talg.

Tørr hud

Tørr hud er det motsatte av oljete hud, hvor talgkjertelene dine ikke produserer nok talg til å holde fuktigheten inne. Du vil legge merke til tørr hud når den begynner å "dra" og klø, eller verre, når du får flassende hudfliker på enkelte områder av huden din som rundt nesen – spesielt etter en dusj eller et bad.

Kombinert hud

Kombinert hud er en av de mest vanlige hudtypene og den trenger litt av alt for å opprettholde din naturlige glød. Dette er hva som kjennertegner kombinert hud – du har en oljete og kviseutsatt T-sone (panne, nese og kinn) med normal eller sensitiv hud på resterende deler av ansiktet. Svarte prikker og utbrudd er også vanlig.

Sensitiv hud

Sensitiv hud er ikke enkelt å ta vare på ettersom de fleste mainstream hudpleieprodukter virker å forverre og dermed føre til enda mer rødhet, kløe og irritasjon. Sjansen er stor for at du også har sensitiv hud dersom du sliter med tørrhet.

Handlekurv

Your cart is currently empty