Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Matte vs. Glow Foundation

Matte vs. Glow Foundation

Vil du helst se strålende ut, eller ren og glatt?

Å velge riktig foundation er aldri enkelt, særlig fordi basen er helt avgjørende for resultatet på sminken. Så mange merker, så mange farger og undertoner å vurdere. Og, som om ikke det var nok, her er enda et kriterium som må tas med i beregningen: matt eller skinnende. Hvem har tid (eller penger!) til å teste alle for å finne den perfekte matchen? Videre skal vi gå i dybden på forskjellene mellom matt og skinnende foundation, slik at valget blir enklere for deg.


Glow foundation

Skinnende foundation inneholder vanligvis fuktighetsgivende ingredienser, som oljer eller fuktighetsbevarende stoffer, som gir deg glassaktig og skinnende hud. dewy foundation virker ved å reflektere lyset som treffer huden din, noe som fremhever dens naturlige glød. Dette gir en hud som ser glatt, skinnende, sunn og glad ut.

Fordeler med Glow foundation
  • Hvis du ønsker en hud som ser mer hydrert ut, vil en glowy foundation være tingen for deg, da de vanligvis er proppet full av næringsrike ingredienser.
  • En glowy foundation er også et godt alternativ for de som ønsker å redusere tegn på tidlig aldring, som fine linjer og rynker.
  • Glow foundation har også en tendens til å være mye enklere å bygge opp lag for lag, og å blende, noe som gir deg mer kontroll over hvor mye du ønsker den skal dekke.

Ulemper med Glow foundation
  • Dessverre kan dewy foundation fremstå som oljete hvis du har fet hud, og det kan være den ikke holder like lenge som en matt foundation ville gjort på grunn av overproduksjon av olje.
  • Glow foundation kan også fremheve teksturen i huden, så hvis du er plaget med akne kan det gjøre kvisene mer synlig.

Matte foundation

Matt foundation tilbyr et utrolig nivå av tildekking for alle hudtyper, fra å dekke over tatoveringer til å eliminere hyperpigmentering. Disse foundationene er laget uten oljer, og med ingredienser som hjelper til med å absorbere overflødig olje fra huden din. Dette gjør dem til det perfekte valg for de som har fet- eller kombinasjonshud.

Fordeler med Matte foundation:

  • Siden matte foundationer er bedre til å kontrollere fet hud krever denne sminken mindre vedlikehold gjennom dagen. Den varer lengre, og holder seg på plass, uten at det dannes linjer.
  • Matte foundation vil dramatisk forbedre hudens tekstur, og tilby god dekkevne hvis du har synlige kviser, porer eller arr. Resultatet blir en hud som ser jevn og glatt ut.
  • Det er også verdt å merke seg at matte foundation ikke får deg til å se skinnende og oljet ut – men det gir definitivt ikke en hud som ser livløs ut heller.

Ulemper med Matte foundation:

  • Siden matte foundationer ikke inneholder oljer eller veldig fuktighetsgivende ingredienser kan den få huden til å se og føles tørr ut, huden kan også begynne å flasse av.
  • Matte foundation er heller ikke like enkel å blande inn som den skinnende varianten, da den tørker inn mye raskere. Du kan derfor føle deg litt stresset under påføring.
  • Matte foundationer kan dessverre få fine linjer og ansiktshår til å bli mer synlige, og kan fremstå som ganske tunge og ujevne.

Handlekurv

Your cart is currently empty