Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Riktig rekkefølge å påføre sminken på

Riktig rekkefølge å påføre sminken på

Concealer før eller etter foundation? Øyenbryn eller rouge først? La oss klargjøre det en gang for alle.

Har du noen gang lurt på om du bruker sminkeproduktene dine i riktig rekkefølge? Eller har du kanskje lagt merke til at favorittskjønnhetsbloggeren din brukte concealer etter foundation, og nå lurer du på om du har sminket deg feil hele tiden?

Ikke bekymre deg, du er definitivt ikke den første, og du vil ikke være den siste som er forvirret om riktig rekkefølge for påføring av sminkeprodukter. Det er vanskelig, og du vil legge merke til at selv de mest populære makeupartistene noen ganger ikke kan gi ett enkelt svar. Så la oss rydde opp i forvirringen en gang for alle!


Trinn 1. Forberedelse og prime
Før noe annet, start med å rengjøre huden din og påfør en fuktighetskrem for å få en jevn hudtekstur. Følg deretter opp med en primer, for å bygge en solid base for resten av sminken din, som også sørger for at sminken holder seg lenger.

Trinn 2. Concealer
Selv om noen makeupartister anbefaler å bruke concealer etter foundation, gjør vi det omvendt – spesielt hvis du bruker colored concealer slik at fargene ikke vises gjennom foundation-laget.

Trinn 3. Foundation
I likhet med hudpleie, er påføring av en Foundation avgjørende for å bygge en solid base, så å påføre den før du går videre til andre deler av ansiktet ditt er et must. På den måten kan du blande den etter hjertens lyst og ikke bekymre deg for å lage flekke i rougen eller øyenskyggen.

Trinn 4. Øyenbryn og øyne
Ja, den beste måten å gjøre det på er å påføre sminke på øynene (øyeskygge, eyeliner og mascara) før konturering. Du vil kanskje prøve et røykfylt øye (eller to!), og det er mye lettere å korrigere foundation og å bruke litt magi med en blender, enn å starte med å konturere alt på nytt, ikke sant?!

Trinn 5. Solpudder, konturering og rouge
Enten du velger å gjøre en fullstendig konturering eller bare gi huden litt glød, kan du påføre litt farge på huden når du er nesten ferdig med utseendet ditt. Det bidrar til å gi utseendet ditt mer definisjon enten med solpudder, en highlighter eller rouge – eller alle tre.

Trinn 6. Leppene
Intet sminkeutseende er komplett uten leppestift eller gloss, men for å unngå flekker eller uskarpe konturer av leppene dine, bør det alltid være et av de siste produktene du bruker.

Trinn 7. Finishing pudder eller Setting spray
Endelig det siste steget! Før du går ut, bruk enten et gjennomskinnelig finishing powder eller en setting spray for å virkelig låse fast utseendet ditt og få det til å vare i timevis.

Handlekurv

Your cart is currently empty