Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Slik finner du undertonene dine

Slik finner du undertonene dine

Sliter du med å finne den riktige nyansen til din foundation? Da kan det kanskje hjelpe å finne ut hudens undertoner først.

Visste du at hudfargen din ikke er den samme som hudens undertoner? Hvis det har vært problematisk for deg å finne den rette nyansen på din foundation, kan det være fordi du bare har fokusert på hudfargen din. Undertonene er ganske enkelt de naturlige fargene som skinner igjennom huden din. Hudtypen din kan endre seg på grunn av vær, soleksponering eller alder, men undertonene dine forblir de samme.

Hvis du ikke vet hva varm, kjølig eller nøytral betyr, har vi en videoblogg som hjelper deg å forstå undertonene dine og å unngå for fremtiden at din foundation ikke matcher.



Vi kan gå gjennom hele listen for å forklare deg alle de forskjellige undertonene som blå eller rosa undertoner, men i stedet vil vi gjøre det enkelt (ett lite trinn av gangen!) og fokusere på de tradisjonelle undertonene:
  • Med varme undertoner har huden en tendens til å ha et snev av gult, fersken eller gyllenbrunt, og vanligvis blir hudfargen mørkere om sommeren, men du blir sjeldent solbrent eller flasser av.
  • Nøytrale undertoner skinner igjennom huden som lilla, rosa og blå nyanser, og mens hudfargen også blir mørkere i solen, kan du ofte bli solbrent.
  • Kjølige undertoner gir rosa og blå nyanser og av de tre hudtypene er denne mest utsatt for solbrenthet.

La oss nå gå over til hvordan du finner undertonen din

Her er noen måter som ofte brukes for å finne den naturlige nyansen din på:

1. Vurder hvordan huden din reagerer på solen

Tenk på hvordan huden din reagerer når du soler deg: Blir du brun? I så fall har du mest sannsynlig varme undertoner. Hvis du blir solbrent, men fortsatt blir brun, har du nøytrale fargetoner. Og til slutt, hvis du blir lett solbrent og du lider når du får for mye sol, har du sannsynligvis en kjølig undertone.

2. Se på blodårene dine.

Ta en titt på blodårene dine på håndleddet eller i halsen i naturlig lys. Hvilke farger ser du? Blå eller lillaaktige blodårer kan indikere kjøligere undertoner, mens grønne blodårer kan bety at du har varme undertoner. Og hvis du ser en blanding, har du mest sannsynlig nøytrale undertoner.

3. Ta frem smykket

Det er veldig enkelt: Ta frem noen sølv- og gullsmykker som halskjeder eller armbånd, og prøv dem for å se hvilket som passer deg best. Hvis du liker hvordan gult gull ser ut mot huden din, har du sannsynligvis varme undertoner. Sølv, platina og rosegull ser vanligvis mer flatterende ut når du har kjøligere undertoner, og hvis du ikke kan se noe forskjell, kan du ha nøytrale undertoner.

4. Ta på deg en hvit T-skjorte

Nei, det er ikke en spøk. Ta på deg en hvit t-skjorte og finn et sted hvor det er rikelig med sterkt, naturlig lys og se hvordan ansiktet ditt ser ut mot den hvite T-skjorten. Hvis du ser rosa eller rosenrøde nyanser, har du sannsynligvis kjølige undertoner. Hvis ansiktet ditt ser gult ut, har du varme undertoner. Og hvis du ser like bra ut i hvite eller kremfarger, så er du mest sannsynlig nøytral.

Handlekurv

Your cart is currently empty