Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Slik gjør du sminken din svettebestandig denne sommeren

Slik gjør du sminken din svettebestandig denne sommeren

Ah, sommer. Etter måneder i hi er det endelig på tide å komme seg ut og nyte alt vi elsker ved sommeren – tenk på kalde drinker, lengre dager og strålende solskinn. Men med brennende varme kommer et svett ansikt, en skinnende panne, foundation som smelter og øyenskygge som flyter utover. Det er frustrerende å se det harde arbeidet smelte bort i ansiktet ditt i løpet av et par timer, ikke sant!

Det trenger ikke være slik – du kan fortsatt nyte sommeren og sminken din samtidig. Hemmeligheten? Svettebestandig sminke.

Fire tips for å gjøre sminken din svettebestandig

1. Start med hudpleien din

Tro det eller ei, måten du tar vare på huden din på har stor innvirkning på sminkens holdbarheten på varme dager. Det gjelder ikke bare rutinen din, men også produktene du bruker. Om vinteren, når været er tøffere, kan det være lurt å bytte til en richer moisturizer eller oil-based cleanser for å beskytte huden din. Men om sommeren bør du vurdere å bytte til en vannbasert fuktighetskrem og cleanser for å unngå at ansiktet blir fettete i løpet av dagen. Ikke glem å bruke en peeling på ansiktet ditt for å tette porene og fjerne overflødig fett og forhindre at sminken begynner å renne i ansiktet ditt.

2. Ikke glem solfaktoren (SPF)

Selv om det kan være fristende å slippe å bruke solkrem før du sminker deg, og å redusere antall produkter du bruker for å unngå fet og svett hud, kan det ha negative følger i form av solbrenthet og solskader som hyperpigmentering eller dypere rynker og fine linjer. Hvis du er bekymret for å bruke for mange produkter, se etter skjønnhetsprodukter med flere funksjoner, for eksempel SPF foundation, for å erstatte din vanlige foundation når det er varmt ute. På den måten kan du påføre den med jevne mellomrom uten problemer og fortsatt se flott ut når du er på stranden.

3. Bruk primer eller fikseringspudder (eller begge deler)

Selv om det å bruke færre produkter absolutt er en fin måte å få sminken til å vare lenger på om sommeren, bør ikke bruk av en primer eller finishing powder være et av produktene du sløyfer. Primer hjelper med å legge grunnlaget for foundation og holder sminken på plass uten den klumpete følelsen, mens fikseringspudderet virkelig gjør at utseendet bevares i timevis og hindrer at det falmes eller bli flekket.

4. Drikk mye vann

Visste du at svette er et av de vanligste tegnene på dehydrering? Så jo mer du drikker, jo mindre sannsynlig er det at du også svetter. Å drikke mye væske på varme sommerdager bidrar til å regulere kroppstemperaturen og dermed også hvor mye du svetter, så sørg for at du alltid har drikke for hånden for å holde deg hydrert.

Handlekurv

Your cart is currently empty