Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Slik lager du den perfekte veganske og cruelty-free skjønnhetsrutinen

Slik lager du den perfekte veganske og cruelty-free skjønnhetsrutinen

Er du klar til å gjøre en forskjell?

Å bytte hudpleie- og sminkerutinen din er ikke lett. Du har sannsynligvis produkter som du har brukt i lang tid og som du elsker å bruke. Bare tanken på å bytte dem ut med noe du aldri har prøvd før gir deg frysninger!

Det kan være enda mer overveldende å begynne med en vegansk og crulety-free skjønnhetsrutine. Hvor begynner du? Hvilke produkter har ingen animalske ingredienser? Hvilke produkter er ikke testet på dyr?

Selv om stadig flere merker tilbyr veganske og cruelty-free hudpleie- og sminkeprodukter, kan det fortsatt være en utfordring å komme i gang. Vi er her for å hjelpe deg, og gi deg noen tips for å komme i gang med en vegansk og cruelty-free skjønnhetsrutine.

Vegansk er ikke det samme som cruelty-free

Ja, vi vet at det er forvirrende. Men bare fordi et produkt hevder å være vegansk, betyr det ikke at det også er cruelty-free. La oss forklare forskjellen:

  • Veganske produkter er produkter som ikke inneholder animalske ingredienser
  • Cruelty-free produkter er produkter som ikke testet på dyr

Det er bare noe å huske på når du leter etter veganske og cruelty-free hudpleieprodukter, for selv om noen merker hevder å være veganske, kan det hende at de fortsatt tester produktene sine på våre pelskledde venner.

Veganske skjønnhetsproduktetiketter og -sertifiseringer

Vegan Socieity
Vegan Society er en britisk organisasjon som tar æren for ordet "vegan". Hvis du ser etiketten deres på et produkt, kan du være trygg på at det ikke er testet på dyr og er vegansk.

Vegan Certified
Vegan Certified (vegansertifisert) er et registrert varemerke for produkter som ikke inneholder animalske produkter eller biprodukter og som ikke er testet på dyr.

Leaping Bunny (Hoppende kanin)
Hvis du bor i USA eller Canada, kjenner du kanskje allerede Leaping Bunny-programmet som tar merkevarer under lupen og som har strenge standarder for å sikre at produktene deres er veganske og cruelty-free.

Ikke-veganske hudpleieingredienser

Vi trenger ikke fortelle deg at noen merker kan være veldig tvilsomme når det gjelder reklamepåstandene deres. Det kan være lettere å gjøre mer informerte valg angående hvilke produkter som er og ikke er veganske eller cruelty-free, hvis du er kjent med noen av de vanligste hudpleieingrediensene av animalsk opprinnelse.

  • Kasein (eller natriumkaseinat) er et protein som finnes i kumelk. Det er faktisk det som gir melken dens hvite farge.
  • Oljesyre (også kjent som oleylstearat, oleyloleat eller talg) brukes ofte for å gjøre produktet mykt. Den er laget av animalsk fett (men kan også komme fra planter).
  • Bivoks brukes ofte for å hindre at flytende ingredienser skiller seg i produkter som mascaraer eller leppepomade.
  • Skjellakk brukes ofte i produksjon av neglelakker eller hårspray. Produsentene får denne harpiksen ved å drepe tusenvis av kvinnelige lakkskjoldlus.
  • Squalene er et tilsetningsstoff som stammer fra haileverolje og brukes ofte til antialdringsformål.
  • Glyserin. Selv om denne ingrediensen kan utvinnes fra planter, er glyserin tradisjonelt utvunnet fra animalsk fett.
  • Lanolin kan ofte brukes til å myke og fukte lotioner eller fuktighetskremer, men dette tilsetningsstoffet hentes fra sauekjertler.
  • Karmin, i likhet med skjellakk, utvinnes ved å drepe tusenvis av kvinnelige cochenillelus for deres røde pigment som brukes i produkter som leppestift, neglelakk eller rouge.

Er du klar for din nye hudpleierutine?

Vi forstår det, det er lett å bli hekta på skjønnhetsproduktene våre. Men å få deg en cruelty-free og vegansk skjønnhetsrutine betyr ikke at du må kaste den gamle sminkevesken din i søpla og umiddelbart løpe ut for å kjøpe helt nye produkter! Få deg en vegansk og cruelty-free skjønnhetsrutine, men uten hastverk – ta ett skritt om gangen.

Handlekurv

Your cart is currently empty