Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Slik påfører du øyenskygge: En nybegynnerveiledning

Slik påfører du øyenskygge: En nybegynnerveiledning

Blir du begeistret når du ser en øyenskyggeinstruksjon på TikTok, og når du prøver det selv stopper det helt opp, og du vet ikke hvor du skal begynne så snart du setter deg ned foran speilet og prøver å gjenskape utseendet? Du er absolutt ikke den eneste! Som med alle andre nye ferdigheter, kan det være ganske skremmende å begynne å lære å bruke øyesminke.

Men den røykfylte øyenskyggen du har beundret i flere uker er endelig innen rekkevidde, selv om du ikke aner hvilken børste du skal bruke, eller hvilken fargepalett som passer øynene dine best. Gjør deg klar til å mestre alt som har med øyenskygge å gjøre med denne nybegynnerguiden!

Velg våpenet ditt

Vi mener selvfølgelig sminkebørsten! Og du trenger mer enn én, for ellers må du vaske børsten din etter hver påføring og sannsynligvis holder den bare til en eller to ganske like øyenskyggenyanser. Her er ting du må ha:
– En flat skygge-børste for å påføre øyenskyggen over hele øyelokket. Øyelokkene absorberer vanligvis produktet godt.
– En vinklet eller en bred rund børste som smalner mot tuppen (eye crease brush) for en mer presis (og dramatisk) fargeovergang.
– En kuppelformet, fluffy børste for å blande og få til det røykfylte utseendet.

Bygg basen

Hvis du lurer på hvordan du kan unngå at øyenskyggen din krøller seg og får den til å vare hele dagen eller natten; basen er hemmeligheten. Det er viktig å forberede øyelokket ved å følge den vanlige hudpleierutinen din, men med en vri for å unngå tyktflytende, oljebaserte produkter rundt øynene, slik at øyenskyggen fester seg bedre til huden din.

Bruk en colored concealer eller en primer for å lage en jevn overflate på øyelokket og skjule eventuelle misfarginger. Velg deretter en av de lyseste nyansene i paletten din og påfør den over hele øyelokket, helt opp til buen til øyenbrynet.

Få frem fargen

Nå er basen din klar. Ta øyenskyggepaletten din og påfør de valgte fargene. Gå fra lys til mørk for en mer effektiv blanding. For nybegynnere anbefaler vi å bruke en lys nyanse over hele øyenlokket, etterfulgt av en mørkere farge på den ytre folden. For å tilføre mer dimensjon til utseendet ditt, kan du bruke en litt mørkere nyanse på grunnskyggen for å definere øyefolden med en vinklet børste eller en eye crease brush.

Bland baby, bland!

Dette er den morsomme delen, men også den delen som ofte blir oversett. Det er viktig at du blander nyansene sammen med en fluffy børste med kuppel etter at du har påført produktet, ellers blir du sittende igjen med unaturlige fargeoverganger og grove foldelinjer. Bland områdene der de forskjellige øyenskyggene møtes med myke, sirkulære bevegelser til du er fornøyd med overgangene.

Påfør resten av sminken

Avslutt utseendet med litt mascara eller en eyeliner-vinge, og påfør foundation. Og ja, foundation bør påføres etter at du er ferdig med øyesminken! På den måten kan du gjøre feil uten å bekymre deg for å måtte starte prosessen på nytt!

Handlekurv

Your cart is currently empty