3 tips for perfekt highlighting

beautiful girl with highlights on the face and shoulders

Vi har allerede skrevet om contouring og gitt deg masse gode tips om det temaet, nå skal du få 3 tips for å legge perfekt highlighting.

Det er snart festsesong og ikke minst går vi mot lysere tider der vi bruker mye tid ute med venner i godt lag. Enten man velger å gå ut på byen og feste ut i de sene nattetimer eller sitte i en hage med stearinlys til langt på natt. Det betyr at man gjerne ønsker å ta seg ekstra godt ut for å føle seg ekstra bra også.

Makeup artist applying cosmetics on a brown haired model's cheeks

Forskjellen på contouring og highlighting

Disse to begrepene brukes litt om hverandre noen ganger. Ordet contour betyr faktisk å forme eller bygge opp og på sminkespråket betyr det å bygge skygger. Disse skyggene er med å definere, fremheve eller skjule områder. Ser du på Kardashian familien er de eksperter på det med contouring.

a young dark skinned woman applies a highlighter on her face

Highlighting kan brukes alene eller sammen med contouring. Det betyr i praksis å legge til lyse områder i ansiktet for å fremheve. Det finnes mange måter å gjøre dette på, du må bare finne ut hvilken måte som passer best til ditt ansikt og hva du ønsker å fremheve. Det finnes mange spennende produkter å bruke til dette så her må du bare prøve deg frem og finne ut hva som passer best for deg.

Digital line drawing of a beautiful young woman with green eyes and pink lips. Her image is mirrored on the right side of the picture. On the left, the areas to highlight are marked with a light shade, while on the left, the areas to contour are marked with a darker shade.

Lær deg triksene

Skal du leke deg med highlighting, så gjelder det å gjøre research og finne frem gode triks. Finn ut hvordan de proffe gjør det eller se på videoer med amatører som sminker seg. Se etter om de har samme ansiktsform som deg, så du får direkte nytte av de tipsene du faktisk får. Det er lurt å også sette seg inn i contouring ettersom det kan brukes sammen med highlighting for å optimalisere din look.

Velg de rette børstene

Når du skal velge produkter å bruke til highlighting og contouring, så må du faktisk også velge de rette børstene for å få det beste resultatet. Når du highlighter og legger contour, så må du ha børster som er gode til å blende med.

Mineral cosmetics, beauty makeup powder kit with kabuki brush on gray.

Når du skal legge highlights er det viktig å ha en god setting brush å bruke på nesen, øyelokket og mellom nese og lepper. En god blush børste er det greit å ha til å bruke på kinnben og krageben.

Når du skal legge contour er det tre forskjellige børster du bør ha. Det første er en angled contour som er myk. Børste nummer to er en tapered kabuki som er veldig presis. Og siste er en small contour børste.

Husk at du trenger ikke nødvendigvis bruke de dyreste merkene, du kan finne gode produkter som passer lommeboken også. Det som er viktig er at børsten ikke loer og slipper av hår mens du legger makeup.

Fokuser på anledningen

Det er ikke nødvendig med full runde av highlighting og contouring hver eneste dag. Ønsker du å få litt mer glow i ansiktet så kan du gå over med highlighter på neseryggen, over leppene og i øyekroken. Det er ikke nødvendig med så mye mer, du må bare huske å blende det godt ut og så gå over med foundation.

En annen teknikk du kan ta i bruk i ukedagene er the neapolitan hvor fokus er på kinnbenet. Der legger du highlighter over kinnbenet, blush på kinnbenet og contour under kinnbenet. Dette er beste måten å få frem kinnbenet ordentlig på. Husk at fokus skal være på de områdene i ansiktet som treffes av lyset som for eksempel midten av pannen, rett under øyenbrynsbeinet, langs neseryggen, over kinnbeinet, rett under nesen og på midten av haken.

 

 

Legg igjen en kommentar