5 hudmyter avslørt

Vi har alle hørt forskjellige myter om huden vår og hva bør gjøre for å ta godt vare på den, eller motsatt. Her får du fem forskjellige myter som vi har avslørt sannheten om.

Det finnes utrolig mange gode råd der ute som kan villede selv den beste av oss til å tro de villeste ting. Derfor er det viktig å få litt oversikt over hva som faktisk stemmer og hva som ikke stemmer. Ta for eksempel rådet om at du bør poppe kvisene når du får dem, da vil du bli kvitt den kjappere. Dette er en myte, fordi du kan faktisk risikere at kvisen går dypere inn i huden og ender opp med å gi betennelse og gjøre mer vondt.

La kvisene dine være, rør dem minst mulig, da irriterer du dem minst mulig. Det finnes et verktøy du kan kjøpe om du absolutt ikke klarer å la være, det heter comedone extractor på engelsk, så det er bare å søke rundt i nettbutikker. Det koster veldig lite og hjelper deg ta kvisene på en normal måte.

Myte: Dyre produkter er best

Når du skal handle produkter til huden din så er det viktig at du velger produkter tilpasset din hud. Dette kan du gjøre hos hudlege, hudpleier eller på apoteket. Noen parfymeri kan også gi deg god hjelp her. Det er faktisk dette som har noe å si, at du får rette produktene til din hud. Prisen er mindre viktig. Det finnes gode billige alternativer også som har de samme ingrediensene som de dyre. Det er tilpasningen til din hud som er det viktige elementet.

Myte: Rynkekremer fjerner rynker

De fleste hudkremer vil gi huden din masse fuktighet og fyller den ut så huden ser bedre ut midlertidig. Så her gjelder det å holde tunge rett i munnen når du skal velge gode rynkekremer. Men, det finnes faktisk et produkt som forskning viser at klarer å reversere de fine linjene og rynkene og det er retinol tilført på huden. Retinol kan hjelpe på mange andre problemer også som for eksempel akne eller solskader på huden. Men de beste rådene mot rynker? Slutt å røyke og bruk god solkrem.

Myte: Antibakteriell såpe er best for å rengjør huden

All hud har bakterier på seg, og det er mer eller mindre umulig å holde huden ren for bakterier. Hudleger er faktisk bekymret for at bruken av antibakteriell såpe kan føre til antibiotika resistente bakterier. Det er mer enn god nok med helt vanlig såpe når du skal vaske ansiktet ditt. Ønsker du å spre mindre bakterier er det håndvasken som skal være antibakteriell. Husk at kraftig skrubb av ansiktet kan tørke ut huden og i noen tilfeller gi mer problemer med akne.

Myte: Sjokolade og fet mat gir fet hud og akne

Her har vi gode nyheter! Du kan spise så mye sjokolade og fet mat du ønsker, det finnes foreløpig ingen beviser for at det faktisk påvirker huden din negativt. Det er faktisk hudens egen produksjon av sebum eller talg som det også kalles, som forårsaker akne. Det finnes faktorer som kan påvirke som for eksempel arv, hormoner, bakterier, enkelte medikamenter og stress.

Myte: Å sole seg er skadelig

Det kan være farlig å tilbringe for mye tid i solen om man ikke har beskyttet huden godt nok. Det er godt kjent at det kan føre til hudkreft blant annet. Soler du deg mye uten beskyttelse kan du få rynker og huden vil aldres fortere. Skal du tilbringe tid i solen bør du ha minst solfaktor 30 for å beskytte huden godt nok. Bader du eller er i mye aktivitet i solen bør du smøre deg ofte ettersom svette og vann kan få solkremen til å gå av. Husk at sol også er med å aktivere vitamin D i huden.

 

 

Legg igjen en kommentar