Ansiktsmaske med vitamin D

A girl sits in wilderness. Her hair is tied up, and she wears a red knit and a light beige, large scarf around her neck. It looks like springtime tundra. The sun is shining in the horizon and the sky looks white. Overlay text says Vitamin D blast.

Trenger huden din en liten boost på tampen av vinteren? Vi har den perfekte ansiktsmasken for din vinterhud.

Det er enda vinter og for de fleste av oss går det litt på stumpene løs nå, vi vil ha vår! Vi vil gå i joggesko, plukke løvetann i veikanten og kjenne sola mot huden. Når vi tilbringer tid i solen så vil huden vår produsere vitamin D ettersom UV-strålene treffer huden. Vitamin D er et av våre fettløselige vitaminer som lagres i leveren og blir sluppet ut om det blir en mangel på D-vitamin. D-vitaminer er veldig viktige for tennene, knoklene og neglene dine men også for huden din. En av våre beste kilder til vitamin D er gjennom sollys, men det er viktig å huske at man skal bruke solfaktor slik at man ikke blir brent.

A girl in a white sunhat and a dress with yellow flowers is picking daisies at a field in the sun.

En annen viktig ting som vitamin D gjør er å hjelpe kroppen til å ta opp fosfor og kalsium. Både kalsium og fosfor styrker tenner, hår, negler og knokler. Kalsium fungerer bra mot uren hud og den gir ny glans og liv til trøtt og sliten hud. Det finnes masse du kan spise for å øke ditt opptak av D-vitamin slik at du også øker nivået av kalsium i kroppen din, deriblant alle former for melkeprodukter, fet fisk som laks, tunfisk, spirede frø og kalvelever. Viktigst av alt er det å være mye ute i solen og nyte den ekstra bonusen; den friske lufta. Ønsker du å øke kalsium i kroppen kan du også spise fisk fjærkre, kornprodukter, solsikkekjerner, valnøtter og bladgrønnsaker.

Three thick rolls of salmon on top of green vegetables, beautifully laid on a white rectangular dish.

Vitamin D ansiktsmaske

Vitamin D hjelper huden med foryngelsesprosesser og beskytter huden ved å forbedre hudens immunsystem. Den bidrar også til hudens cellefornyelse. Det sies også at Vitamin D kan hjelpe om du opplever problemer med acne eller psoriasis. Bruker du sminke hver dag bør du bruke hudpleie og sminke som har naturlige ingredienser som for eksempel Lava Art Compact Cushion Foundation med 19 naturlige ingredienser. Vi får jo vitamin D gjennom sollyset men på vinteren må du tilføre vitamin D enten gjennom kosten eller direkte på huden via sollys eller hudpleie. Du kan også lage din egen hudpleie for å ta vare på huden. Her har du en god ansiktsmaske med masse D-vitamin for huden din.

A bowl of natural yoghurt, some red berries, and oatmeal on top of a white table. Some oatmeal is also spread onto the table around the corners of the picture.

  • 1 eggeplomme
  • 2 spiseskeier naturell yoghurt
  • 2 spiseskeier knust havre

Bland alle ingrediensene og smør blandingen i ansiktet. Etter at du har hatt på masken i 15 minutter, gnir du blanding godt rundt i ansiktet før du vasker den av med lunkent vann.

Havregrynene vil fungere som en skrubb, slik at du får skrubbet bort døde hudceller. Eggeplommen og yoghurten tilfører masse fuktighet og vitamin D.

Glass mason jars with yoghurt, blueberries and oatmeal. There's a tuft of lavender in the back.

Kosttilskudd eller ikke kosttilskudd?

Det er selvfølgelig alltid bra å få i seg næringen man skal ha gjennom kosten, men det er ikke alltid det er så lett å få til. Det naturlige er å ta tran, spise fet fisk som for eksempel laks, margarin og andre melkeprodukter. Vårt daglige behov er 10 mikrogram (400IE). Er det vanskelig å få i seg nok vitamin D gjennom kosten finnes det gode kosttilskudd enten som dråper, tabletter eller kapsler.

Three heart-shaped sugar pills stacked on top of each other. One is pink, one yellow, and one white.

 

 

 

Legg igjen en kommentar