Behold hudens sommerglød med Lava art

Sommeren er snart over og høsten kommer med sin kalde vind og regnvær. Det tar ikke lang tid før huden bærer preg av at sommeren er borte og den flotte gløden i huden forsvinner. Men det finnes håp. Vår unike foundation gir deg fuktighet og glød gjennom hele året.

Sommeren er en fantastisk tid hvor vi nordmenn bruker timevis ute i sola og virkelig nyter den. Det blir brukt solkremer og andre kremer som tar godt vare på huden, samtidig som solen fyller på med alle vitaminer og mineraler og ikke minst gir deg en lekker brunfarge. Med brunfargen stiger gjerne også følelsen av velvære og man både føler seg bedre og ser bedre ut. Det hadde jo selvfølgelig vært helt topp om dette kunne vært sånn gjennom hele året? For å få huden til å beholde sommergløden hele året, kreves det gjerne litt innsats fra deg, men det er fullt mulig.

Naturlig er det beste for huden

De siste årene har det også blitt en trend å bruke produkter som er så naturlige som mulig, med ingredienser som urter og oljer for å få minst mulig kjemisk påvirkning av huden, og dermed også minst mulig endring i hudens DNA og utvikling. Det finnes egne serier med hudprodukter med naturlige ingredienser, men man kan også lage deg selv og få desto mer kontroll over hvilke ingredienser som er i produktene. Lava Art jobber med å utvikle nettopp en slik serie og det første produktet er en god foundation, som gir deg et godt grunnlag for resten av sminkeregimet ditt.

Huden trenger og fortjener at du tar godt vare på den med å tilføre kroppen gode næringsstoffer som gir huden den næringen den trenger. Du må vite hva slags produkter du bruker på huden din og hvordan de reagerer med huden. Med kunnskap om hvordan du tar best mulig vare på din hud, kan du faktisk holde sommergløden ganske lenge etter at sommeren er over.

Ta vare på huden daglig

Hver eneste dag endrer huden din seg og nettopp derfor bør du rense huden hver dag, helst to ganger til dagen. Når du renser huden får du fjernet de døde hudcellene som legger seg utenpå huden. Du får fjernet forurensing, talg og svette som kan være med å tette porene slik at huden ikke får pustet ordentlig og det utvikler seg problemer som for eksempel kviser. Hvordan huden reagerer på ytre påvirkning er også avhengig av hvilken hudtype det er. Det er også hvilken hudtype du har som bør bestemme hvilke produkter du bruker til å rense ansiktet.

Har du en hudtype som blir fort tørr og irritert kan rensemelk eller andre produkter med litt rikere konsistens. Er huden tørr bør man også unngå å vaske huden med såpe eller andre produkter som må fjernes med vann ettersom vann ironisk nok kan gjøre huden tørrere. Såpene i dag er også med på å ødelegge hudens eget fettlag ettersom de inneholder lanolin som er et dyrefett. Om man bruker dette dyrefettet så vil huden vende seg til at den får tilført fett og dermed slutte å produsere så mye av det selv. Derfor bør man også være obs på bruk av lanolin i andre hudpleieprodukter.

Når du har renset huden din ordentlig med produkter tilpasset din hudtype, bør du også påføre en dagkrem eller nattkrem som passer til din hudtype. Dette for å bygge opp hudbarrieren som beskytter ansiktet. Når du skal finne kremer er det viktig at du velger kremer som holder huden fuktig gjennom hele dagen og ikke bare på begynnelsen når du har tatt den på. Om du merker i løpet av dagen at huden begynner å bli tørr, bør du vurdere å finne en ny hudkrem som har nok fuktighet og fett til å holde huden din fuktig gjennom hele dagen. 

Her kommer vår hemmelighet

Når du har brukt tid på et kosthold som gir deg de rette næringsstoffene og funnet hudpleieregime som tar godt vare på huden din, er det på tide å se over hva du kan gjøre med sminken din. For det er en gang slik at mye sminke faktisk kan gjøre huden tørr, uansett hvor mye næringsstoffer du tilfører huden. Mange av oss bruker mye tid på å finne den rette foundation og går oss gjerne vill i jungelen av foundation, BB-cream, CC-cream og DD-cream. Om du skal få den rette rådgivningen for nettopp din hud kan det fort koste skjorta og du sitter igjen med rådyre produkter som ikke nødvendigvis hjelper deg i lengden.

Vi i Lava Art har gjort det enkelt for deg. Ved å velge den rette nyansen av vår foundation som er laget av naturlige ingredienser og inneholder ikke mindre enn 19 forskjellige urter, bær og blomster holder din hud seg fin og fuktig samtidig som den holder på sommergløden. Noen av ingrediensene er kamille, blåbær, bringebær, acai bær, tranebær, lavendel, ginseng og stjerneanis. Samtlige av disse er kjente for sitt sterke innhold av antioksidanter som er med å forhindre at huden din blir full av disse farlige frie radikalene som ødelegger huden din.

Vår cushion foundation er en unik blanding av BB-krem og CC-krem hvilket sørger for at din hud får pustet ordentlig og den får jevnt næring gjennom dagen. Men hva er egentlig disse kremene og hvorfor er det viktig at begge er med i vårt produkt? I første omgang er det viktig å få frem hovedpunktet hvilket er at du får en krem som erstatter foundation, dagkrem og primer. Det er med andre ord mye tid og penger spart med å velge en sånn krem. Vi gir deg en kjapp oversikt over egenskapene til de forskjellige bokstavkremene.

BB-krem

Dette er et produkt hvor du får primer, dagkrem og foundation i ett.  Den er god på å gi fuktighet og den forhindrer at du får fet hud. Den har et bredt spekter av solfaktor og bleker arr etter for eksempel kviser eller kopper. Den forbedrer og jevner ut hudens struktur slik at den ser mer sunn og frisk ut. Den jevner også ut hudtone og gjør de synlige porene mindre. Den sitter også på huden veldig lenge, så den har god holdbarhet.

CC-krem

Denne kremen har i utgangspunktet mye av de samme effektene som BB-kremen men en av de viktigste forskjellene er at den reduserer rødhet i huden, så den er veldig fin for deg som gjerne får fort betennelser i huden, eller har hudsykdommer som rosacea. Denne kremen usynliggjør også de mørke flekkene som man gjerne får enkelte steder. Den gir fuktighet og jevner ut huden så den får en fin overflate. Bruker du kremen over tid vil den bleke arr i ansiktet. Den har oppstrammende effekt på huden og den gir glød til huden gjennom hele dagen.

DD-Krem

Dette er en krem som er veldig lett på konsistensen og det er en av årsakene til at den er bra for de som har fet hud. Den har et bredt spekter av SPF og roer også ned rødheten i huden for de som lever med dette. Den har anti-aldrende effekt og reduserer porer og linjer. Det er ikke noe problem å legge den kremen på i flere lag om man trenger det. Den gir god fuktighet til huden og fungerer som en primer.

Hvordan bruke compact cushion

Visste du for eksempel at BB står for Beauty Balm? Det er jo ikke så rart når man tenke på hvor mye den faktisk gjør for huden din. Den beskytter huden mot de sterke UV-strålene som i verste fall kan være med å fremkalle hudkreft. Vår foundation med både BB-krem og CC-krem er full av antioksidanter ettersom vi har 19 forskjellige naturlige ingredienser i vår foundation. Tro det eller ei med antioksidanter er faktisk viktig i hudpleie også.

Antioksidanter beskytter nemlig mot forurensing og frie radikaler slik at huden holder seg sunnere og friskere lengre. Når disse får fritt spillerom vil porene bli tette og huden får ikke puste ordentlig hvilket gjør at det oppstår talgklumper og kviser mye lettere. Huden blir med andre ord uren og vanskelig å vedlikeholde. Med vår foundation unngår du dette og det er lettere å få en kledelig glød i huden som var hele året gjennom. Huden blir veldig mye jevnere ettersom hudfargen etter hvert blir i samme tone og en godt vedlikeholdt hud får mindre blemmer og kviser.

Lava Art sin compact cushion med foundation er en blanding av BB-krem og CC-krem. Den kommer som flytende foundation i en cushion. Vi har en spesiallaget puff som du trykker lett ned på cushion for å få en passe mengde med foundation på, før du lett dabber den på huden til du har fått jevn dekning over hele ansiktet. Den skal for eksempel sørge for at du får dekket over mørkere felt i huden, mørke ringer under og rundt øynene og arr. Bruker du kremen jevnlig kan du være så heldig at eventuelle arr etter hvert blir bleket. Den er heller ikke så heldekkende at du mister det naturlige utseende.

 

Legg igjen en kommentar