Skip to content

Welcome guest

Please login or register
Hvordan påføre leppestift perfekt hver gang

Hvordan påføre leppestift perfekt hver gang

Det er mulig å ha en perfekt trutmunn hver gang og vi deler tips og triks for å vise deg hvordan.

Du har det som trengs. Du har funnet den perfekte leppestiften for sommeren og du gleder deg til å bruke den! Det er bare en ting som står mellom deg og den perfekte trutmunnen og det er hvordan du skal påføre leppestift riktig for å gi sminken det lille ekstra.

Det virker lett men du vet godt at det ikke alltid er tilfellet, spesielt hvis du går for en dristigere farge som for eksempel rød. Ingen har lyst til å ende opp med et skjevt smil eller leppestift på tennene, men det krever mer enn bare en stø hånd å sikre de perfekte leppene. Så sett deg godt til rette og fortsett å lese for å lære hvordan du påfører leppestift som en proff hver eneste gang.

1. Gjør klar leppene dine

Du har kanskje full kontroll på hudpleierutinene men tar du like godt vare på leppene? Regelmessig eksfoliering og hydrering av leppene gjør en hel del for å ikke bare sikre at leppestiften sitter riktig, men også at den sitter på hele dagen. Bruk en myk skrubb (eller en fuktig tannbørste!) til å fjerne løs hud og gi leppene dine næring med en leppepomade eller en leppeprimer før du påfører leppestiften for at den skal holde lenger og for å unngå at den renner i løpet av dagen.

2. Sørg for en god base

Ingen lepper er perfekte og vi har alle misfarging eller ujevne toner på leppene. Derfor er det viktig å legge en god base for å jevne ut underlaget før du påfører leppestift, uansett om det er mørkere områder eller tofargede lepper. Basen vil også hjelpe med å bringe frem den naturlige fargen i leppestiften din. Den vil også sørge for at leppestiften holder lenger da den sitter godt. For å legge en god base kan du helt enkelt bruke din vanlige underlagskrem eller en leppeprimer.

3. Tid for lipliner

Nittitallets skjønnhetstrend lipliner er tilbake for fullt, men det er en annen grunn til hvorfor lipliner vil hjelpe deg å skape et enda mer naturlig utseende og gjøre så leppestiften holder lenger. Å påføre en lipliner rundt dine naturlige lepper forsterker formen, hindrer leppestiften fra å smøres utover og gjør det lettere å påføre fargen. Pass på at liplineren er i samme tone (eller i det minste nært) som tonen på leppestiften så du ikke ser ut som en 🤡.

4. Frem med kanonene

Nå er det på tide å påføre leppestift. Begynn med å påføre produktet midt på overleppen (rett under amorbuen) og jobb deg utover mot kantene. Repeter prosessen med underleppen, start på midten og jobb deg utover. Selv om det ikke er noe i veien med å påføre leppestiften rett fra tuben vil du få en mye mer presis utførelse om du bruker en egen kost for leppestift.

Tips: Hvis du ikke blir fornøyd med sluttresultatet kan du bruke en dekkstift for å fjerne eventuelle feil.

5. Ikke glem å flekke

Helt til slutt finner du frem en serviett og presser (forsiktig) mot leppene for å fjerne overskudd og hindre leppestiftmerker på glass gjennom dagen. Du kan også bruke litt finishing-pudder for å sikre dine perfekte lepper.

Handlekurv

Your cart is currently empty