Blomster som styrker huden

Herbs from the meadow in a marble mortar. White text overlay reads 'blooms & blossoms, skin-loving florals"

Visste du at vår foundation også inneholder blomster som beskytter huden din?

Blomster er fantastiske og de kan gi oss utrolig mye glede både i hverdagen og til fest. Vi har dem i hagen, på terrassen og i stua. Foruten å være dekorative og skape godt miljø, har mange blomster også andre egenskaper. Det er ikke uten grunn at blomster har vært brukt til blant annet medisin og pleie av kropp og sjel siden tidenes morgen. Det er ikke uten grunn at aromaterapi har blitt utrolig populært de siste årene. Noe av det som er bra med å bruke blomster i hudpleieprodukter er at man får naturlige ingredienser, ikke masse kjemiske ingredienser.

Tuft of purple lavenders in a basket, tied with a ribbon. Basked has a pink and purple fabric laid inside. Garden in the background. White overlay text says "calming lavender".

Lavendel

Dette er en blomst som veldig mange har lagt sin elsk på. Årsaken? Den fantastiske duften. Men lavendelen er også uendelig mye mer. Den er viden kjent for sin beroligende effekt på kropp og sinn som gjerne er litt urolig. Det anbefales også å bruke den for å få sove. Lavendel har også samme beroligende effekten på huden din, så den er fin å bruke om du har eksem eller irritert hud. Den har antiseptisk virkning og kan brukes i behandling av sår. En årsak til dette er at den øker kollagenet i huden slik at sårene gror raskere.  Lavendel gir fuktighet som fører til at du får redusert fine linjer.

Closeup of three yellow Freesia Refracta flowers. White text overlay says "balancing freesia refracta"

Freesia Refracta

Dette er en blomst som handler om balanse. Duften er som Lavendel, kjent for å ha veldig beroligende effekt i forhold til stress. For at huden din skal være sunn og fin må den ha en god balanse av fuktighet og oljer, dette er noe freesia bidrar til.

Kamille

Dette er en veldig spennende blomst som har utrolig god virkning på huden. Den er betennelsesdempende og desinfiserende. Dette gjør at den passer utmerket til bruk på for eksempel akne, eksem og betennelser i huden. Den er også veldig mild noe som gjør at den kan brukes for å berolige tørr, kløende og sensitiv hud. Den er også veldig allergivennlig. Det skilles mellom blå og hvit kamille men begge to har veldig god virkning i forbindelse med kviser, fet eller tørr hud og lett eksem.

Closeup of a crimson blooming bee balm flower from the side. White text overlay says "antiseptic monad didyma"

Etasjeblomst/Hestmynte (Monarda Didyma)

Denne nord-amerikanske planten har et høyt innhold av tymol, hvilket gjør den veldig antiseptisk. Den er med andre ord som de fleste andre planter vi bruker i Lava Art Compact Cushion veldig bra for forskjellige hudlidelser som for eksempel eksem, akne og sår i ansiktet.

Closeup of blooming purple Baikal skullcap flowers. White text overlay says "detoxifying baikal skullcap"

Praktskjoldbærer

Huang qin heter denne blomsten på kinesisk og er faktisk en av de mest brukte blomstene i den tradisjonelle kinesiske medisinen. Den står på listen over de 50 viktigste medisinplantene i Kina og har vært i bruk over 2000 år. Planten er full av antioksidanter og det betyr at den vil hjelpe deg å bekjempe frie radikaler, slik at huden din blir godt beskyttet. Den har mange virkningsområder deriblant er den antibakteriell, betennelseshemmende, avgiftende og kjølende. Dette gjør at den passer perfekt til behandling av forskjellige hudlidelser som for eksempel akne, eksem og sår i ansiktet.

Person holding a theft of green and light pink herbs in their hand.

Som dere ser er det ikke uten grunn at vi har benyttet disse blomstene i vårt produkt Lava Art Compact Cushion. Vi vil at vårt produkt skal være så naturlig som overhode mulig, og vi vil bruke naturens ressurser for det de er verdt slik at våre kunder får de absolutt beste produktene for sin hud.

Lava Art Compact Cushion case surrounded by yellow freesia refracta flowers.

 

 

 

Legg igjen en kommentar