Den perfekte julesminken

blonde woman in gold dress with shimmery makeup holding a Christmas present wrapped in a light brown box with red ribbon. Text overlay reads, "get the perfect Christmas look".

Nå er det ikke mange dager igjen av 2017, og det betyr at de festlige anledningene står i kø for oss alle. Men hvordan kan du få den perfekte julesminken?

Lips painted red with glossy lipstick

Det er ingen som har sagt at du må gjøre noe spesielt med sminken din i julen, men om du har en del selskaper og fester å gå i, så er det greit å ha noen gode triks å ty til så men ser bra ut uansett anledning. Det første du må tenke på er hvilken anledning det er snakk om.

Skal du på fest med tanter, onkler, besteforeldre og oldeforeldre? Da er det greit å ha litt mer naturlig look, og dette passer jo faktisk perfekt med denne julens sminkekolleksjoner som gjerne går i naturlige lyse farger som for eksempel fersken og rosa, gjerne med shimmer. Skal man derimot på nyttårsfest på en stor nattklubb er det smokey eyes og kraftigere sminke som gjelder.

Blonde girl with a white turtleneck knit pulled up to her nose. She has blue eyes and light makeup.

Nøkkelen til perfekt sminke

Skal du ha perfekt sminke så er nøkkelen i forberedelsene. Sørg for at du følger våre råd om hvordan du tar vare på huden din, slik at den har god fuktighet og ikke tørker ut eller får utbrudd av kviser eller andre urenheter i huden. Da har du et godt grunnlag når du skal legge sminken. Det er viktig å legge fuktighetskrem før du skal sminke deg, gjerne en liten stund før slik at sminken ikke legger seg ujevnt. Om du ønsker at sminken skal sitte godt utover kvelden er det greit å ta på en primer før du setter i gang. Velg så en god foundation som du vet at dekker huden godt samtidig som den lar huden puste og holde seg fuktig, som for eksempel Lava Art sin compact cushion foundation.

Three Lava Art Compact Cushion cases on a yellowish golden floor with a piece of pink glittery wall visible. Little diamonds surround the cases, two of which are open, showing the oozing foundation on the cushions.

Ikke glem rammen til ansiktet ditt, nemlig håret og øyenbryn. Bruk gjerne litt tid på å ta vare på håret også slik at det ser sunt og friskt ut. Ta en god hårkur eller bruk andre produkter som er beregnet på din hårtype og kan gi den beste næringen. Har du en frisyre som krever vedlikehold så er det greit å sørge for en time før julen setter inn. Når det kommer til øyenbrynene dine så er det jo opp til deg hvor mye du ønsker å gjøre med dem. Men det er greit å bruke litt tid på form og farge, enten du gjør det hjemme eller hos en ekspert. Øyenbrynene er med å ramme inn øynene dine så de blir mer markerte.

A young woman having her makeup done by a makeup artist. Closeup of the face. The artist is painting her lips light red. She wears shimmery pink eyeshadow and black eyeliner.

Naturlig glød

Når du skal sminke deg til fest så er det gjerne også sånn at du bør velge å ha sterk sminke på enten lepper eller øyne. Du kan slippe unna med begge deler om det er snakk om en mørk nattklubb, men ellers så er det enten eller som gjelder. Sørg for at fargen du har på leppene enten står i sterk kontrast til øyenfarge og sminke, eller at den komplimenterer dem.

A black palette of shimmery beige, brown, and golden eyeshadows.

Det som er veldig IN nå denne jula er shimmer og glitter, og det får man jo aldri nok av i disse juletider. Det ser ut til at alt handler om å få en naturlig glød som gir julelooken din nettopp det lille ekstra. Det er ikke noe problem å få fatt i produkter med shimmer eller glitter denne sesongen, ettersom det er veldig trendy. Det finnes masse shimmer produkter for øyne, lepper, kinnben, lepper og negler på markedet. Følg gjerne opp fargen du har på leppene eller i øyenskyggen når du skal velge neglelakk, for det hører jo faktisk til festsminken det også. Dette er gjerne looken du går for når du skal på litt finere fester eller familiefester.

Closeup of a woman's face from the side, showing the eyes. Near to no makeup, only black mascara. Brown eyes. A snowflake reflecting from the eyes.

Kraftfull sminke for kvelden

Skal du for eksempel feire nyttår på en av landets mange nattklubber, så gjelder det å ha sminke som holder seg hele kvelden, gjennom timevis på dansegulvet og gjennom temperaturskifter når man går ut for å se på fyrverkeri og ringe inn det nye året. Men ikke gjør tabben som mange gjør, legge en tung foundation som tetter til porene. Sørg for at du har en god primer under, bruk gjerne highlighting og counturing, men velg en foundation som er mild mot huden din. For å få det til å sitte hele kvelden, forsegler du med transparent pudder.

Close up picture of a woman's eye. Smokey, shimmery peach-and-brown makeup, and dark, long fake eyelashes.

Når det kommer til øyensminke så er det en look som de fleste kler og det er smokey eyes. En look som kan holde hele kvelden uten å måtte løpe til toalettet for å legge ny øyensminke. Her det nødvendig med god kajal, en god mørk, helst sort øyenskygge og en lysere farge som gjerne er hentet fra detaljer i antrekket ditt. Du kan bruke øyenskygger med shimmer eller glitter, men du kan også bruke matte øyenskygger eller en kombinasjon. Ha en strålende jul!

Christmas table, hot cocoa in a mug with cookies around it on a plate. Christmas tree and Santa's hat on the background. Santa's hand reaching for the cup.

 

 

Legg igjen en kommentar