Er huden din irritert?

Hver dag utsettes huden din for ting som kan irritere den og gjøre den sår. Vi gir deg seks gode tips til å ta vare på huden din når den er irritert og klør.

Noen ganger kan huden oppleves irritert, den kan klø og kanskje til og med svi. Noe av det første du bør gjøre om du ikke allerede vet årsaken er å oppsøke en hudlege som kan finne ut hva årsaken til at huden er irritert. Spesielt om det er sånn at du har fått utslett også. Det kan faktisk være alt fra allergi, sopp, psoriasis til rosacea. Har du en hudsykdom vil det kanskje finnes medikamentell behandling eller bestemte produkter som er bra å bruke for å lindre.

Women scratching itchy arm with hand.

For mange er det ganske vanlig at det begynner å klø i ansiktet når det nærmer seg vinter og kuldegradene kommer. Det er fordi forskjellige vær, krever forskjellige ting av huden din. På vinteren trenger huden masse fuktighet og næring så den ikke blir tørr og slapp. Mange opplever også at allergier gjør huden deres tørr, og her er løsningen noe så enkelt som å ta allergimedisiner. Gjør deg selv en tjeneste og vær bevisst på sminken du bruker, og hvorvidt den kan tette porene og gjøre huden irritert. Et forslag kan være å prøve Lava Art Compact Cushion, som er veldig lett foundation og ikke tetter porene dine. La huden puste!

Bruk krem eller gele som kjøler

Om du er solbrent er det bra å bruke aftersun, gjerne med masse Aloe Vera i. Aloe Vera kan også være smart å bruke uansett hva årsakene til kløen er. Den gjør at huden heles 25 ganger raskere og den har god og kjølende effekt på huden. Det beste er å bruke den rett fra planten eller å kjøpe produkter som har minst over 95% Aloe Vera i seg. Det finnes produsenter som skryter på seg å være Aloe Vera produkter og så har de bare en brøkdel av Aloe Vera i produktet. Da får man heller ikke den ønskede effekten.

Menthol kan også brukes, men den er ekstremt sterk og kan irritere huden mer om den ikke er utblandet. Den lindrer godt og er som regel tilsatt i ganske fete kremer som gir god fuktighet til huden.

Ikke klø!

Uansett hva årsaken er, og hvor mye du vil klø, la være! Det vil bare gjøre huden mer irritert slik at den klør mer og dermed blir rødere. For å unngå å klø deg i hjel er det viktig å følge rådet ovenfor her. Bruk kjølende produkter for å lindre kløen. Det finnes også kløestillende kremer som du kan få kjøpt på apoteket.

Woman applying moisturizer

Tilfør masse fuktighet

Når det gjelder ansiktskremer så bør du sørge for å få god hjelp på parfymeri, hos hudlege eller på apoteket. De kan hjelpe deg å velge en god kvalitetskrem som kan tilføre godt med fuktighet til huden din uten å irritere den så den begynner å klø. Det finnes nok av steder å spare penger, dette er ikke stedet å spare.

Bruk havre!

Finmalt havre blir brukt i mange såper og lotions og er bra for å rense vekk døde hudceller. Men forskning har også vist at dette lindrer kløe uavhengig av årsak. Du kan enten kjøpe denne formen for havre på apotek, i helsekost eller du kan faktisk lage den hjemme selv.

Kortison

I noen tilfeller kan det være nødvendig med kortisonkremer som har minst 1% kortison i seg. Den lindrer kløen ettersom den lindrer betennelsesdannelser og infeksjoner i huden.

Antidepressiva

I noen tilfeller hvor det er kroniske plager som fører til at man klør i ansiktet, kan antidepressiva være en løsning. Disse sørger for at hormonet serotonin slippes ut i kroppen, og det demper reseptorene i kroppen som gir følelsen av kløe.

Woman applying sunscreen

Legg igjen en kommentar