Fem hudpleietips til 10 kr

Woman holding a brown purse upside down above her head, peering inside looking a bit sad. Text says "five skincare tips for 10 crowns" in Norwegian.

Det er januar og det betyr en slunken lommebok for de fleste av oss. Men huden vår trenger fremdeles pleie så her får du noen gode tips til super hudpleie under 10 kr!

Desember med gaver og fester over hele linja er over, og det betyr som regel at lommeboka er ganske tom i januar. Mange har gjerne fått desemberlønna eller trygden ekstra tidlig nettopp fordi det er desember med julaften. Det betyr at januarmåned frem til neste lønn blir ekstra lang og slitsom økonomisk. Hva er det første som gjerne blir nedprioritert? Ting som har med selvpleie å gjøre og som ikke regnes som nødvendige.

Happy young woman applying cleansing moisturizing skin cream on face in front of a bathroom mirror.

Men det behøver slettes ikke å være dyrt å ta vare på huden din, du kan faktisk bruke mye av det du allerede har i skapene. Selv om lommeboka sier stopp til hudpleie i januar, så er det faktisk få ganger huden har så behov for det som på vinterstid. Så derfor har vi surfet rundt og funnet fem gode tips til hudpleie som ikke koster mer enn 10 kr pr gang. Hudpleien skal kunne lages av ting du helst har i skapene fra før av, og når det for eksempel kommer til bruk av olje i vask, skrubb eller masker så kan du ofte velge mellom det du har hjemme.

White sugar being trickled into a small pile. Dark blue background. White text in Norwegian reads "sugar scrub: almond oil or olive oil, sugar".

Sukkerskrubb

Sukkeret i seg selv har ikke så mye å tilføre huden, men den har en fantastisk god skrubb effekt. Du kan for eksempel blande mandelolje og sukker, eller olivenolje og sukker. Blandingsforholdene er relativt enkle. For hver teskje med olje bruker du tre teskjeer med sukker. Denne blandingen er perfekt for hud som har fått litt hard medfart i vinter og trenger litt ekstra kjærlighet. De fleste av oss har som regel olivenolje stående i huset, og den er veldig god å bruke i hudpleieprodukter. Når du blander det sammen er det greit å finne en fin liten beholder som du kan ha det i til dagen etterpå for å få maks effekt ut av skrubben.

Closeup of a white cappuccino cup knocked over, coffee beans around the cup and saucer. White text in Norwegian reads, "Coffee scrub: coffee grounds, salt, olive oil".

Skrubb for kroppen

Det er ikke bare huden i ansiktet som trenger pleie på vinteren, også resten av kroppen trenger å bli skrubbet godt og få tilført god fuktighet. Er du en som drikker en del kaffe? Da er denne oppskriften for deg, for her får du faktisk behov for kaffegruten din. Det er viktig her, som ved alt annen hudpleie du lager selv, at du tar hensyn til hygiene. Steriliser en beholder og så fyller du den opp til ca halvparten med kaffegrut, og så resten med salt. Husk at det må være plass til olivenolje også. Når alle tre tingene er oppi blander du godt. Olivenolje er kjempebra å bruke på huden og gir rikelig med fuktighet. Kaffegruten og saltet gir kroppen en skikkelig skrubb så du blir kvitt døde hudceller.

Oatmeal granola on a wooden cutting board, with yellow and orange honey in glass jars in the background. White text says in Norwegian, "Oat peeling: oats, honey, apple juice (plus nuts)"

Havrepeeling

En ingrediens som er veldig allsidig og fin å bruke i hudpleie er havre. Den kan brukes som en naturlig skrubb og er perfekt å bruke i for eksempel såper. Havren er mild og har også helende effekt på huden. I denne oppskriften bruker du 1 ss hver av flytende honning, havre og 1 teskje eplejuice. DU kan også ha en teskje med knuste mandler men det kan også utelates om du for eksempel er allergisk mot nøtter. Honningen gir huden godt med fuktighet og eplejuicen har en beroligende effekt på huden. Denne peelingen kan brukes uansett hudtype.

Bananas on a wooden cutting board with a brown jar of honey and a honey stick. Dark grey text reads in Norwegian, "Banana face mask: banana plus honey, lemon juice, natural yoghurt, or orange juice"

Banan ansiktsmaske

Hvem hadde trodd at en banan kunne være så bra for huden? Har du problemer med tørr hud som flasser er dette en absolutt vinner. Bananer koster ikke så mye og det eneste du trenger å gjøre er å mose den godt og påføre huden i ansiktet. Du lar masken være på i 20 minutter mens den virker, før du vasker av med kaldt vann. Hvorfor kaldt vann lurer du kanskje på? Det er fordi det varme vannet åpner porene og det kalde vannet lukker dem. Bananen har masse A vitamin men den hemmer også akne og betennelsestilstander i huden. Den har også mye vitamin B som hjelper til å slåss mot rynker og hudens aldring, fjerne tørrhet og gir fuktighet. Vitamin E beskytter huden mot frie radikaler.

Tall glass overfilled with banana smoothie, spilling. In the glass, a pink straw.

Du kan også blande andre ingredienser inn i masken, som for eksempel 1 spiseske honning og noen dråper sitronsaft. Vær litt forsiktig med sitronsaften om du har veldig sensitiv hud. Har du problemer med rynker kan en maske med banan, naturell yoghurt og appelsinjuice være bra for huden din.

Porcelain jar of milk, milk in a glass bottle, and honey in glass jars on a wooden board. Dark grey text in Norwegian reads, "Milk and honey mask: milk, honey"

Melk og honning maske

De fleste har melk og honning i skapet, og det er ikke mye som skal til før det blir en kjempefin ansiktsmaske som gjør huden myk og gir en fin glød. Denne masken med 2 teskje melk og 2 spiseskje honning er perfekt til å fjerne døde hudceller. Om huden din er tørr og irritert vil denne masken både gi fuktighet og berolige huden. Etter at du har blandet sammen må du varme blandingen litt i et vannbad. Ha masken på i 10 minutter og skyll av med varmt vann. Vask så over med kaldt vann for å lukke porene.

Picture of Lava Art Compact Cushions from above. Cases form three vertical lines. The cushion case in the middle is open.

Har du lyst til å være ekstra snill mot huden din, kan du prøve Lava Art sin compact cushion foundation med 19 naturlige ingredienser. Den er full av antioksidanter og hjelper til å beskytte huden mot vær og vind.

 

 

 

Legg igjen en kommentar