Festmåltider og huden din

Desember er her med alle sine festmåltid og populære snacks som pepperkaker og julegløgg. Det blir gjerne både sukker, vin, gluten og melkeprodukter over hele linja men vet du hva disse tingene gjør med huden din?

Vi har jo allerede skrevet en del i bloggen om hvordan det å spise sunn og god mat påvirker huden din positivt. Men det er faktisk også sånn at når du spiser og drikker ting som ikke nødvendigvis er sunt, så påvirker det huden din negativt. Du kan for eksempel oppleve at huden blir rød og full av kviser eller at du hovner opp rundt øynene. Og la oss bare være helt ærlige om at vi alle spiser og drikker mer i Desember måned. Det er julebord og juleselskaper med mat som er full av fett, sukker og serveres med gode viner, øl og akevitt.

En av mange som har sett på sammenhengen mellom hva vi spiser og hvordan det påvirker huden vår, spesielt i ansiktet er hudspesialisten Dr. Nigma Talib som har skrevet boken Younger skin starts in the gut. Mange snakker høytsvevende og med store ord om hva maten gjør med huden, men Talib tar det hele ned på et nivå som gjør det lettere å forholde seg til og ikke minst forstå. Hun sier at når hennes klienter kommer inn, kan hun med en gang se hva de har spist, basert på hvordan huden i ansiktet ser ut og hun deler det opp i følgende ansiktstyper.

Sukkeransiktet

Har du spist mye sukker så vil huden i ansiktet ditt antagelig ha fått kviser over hele ansiktet, tynnere øyebryn, poser under øynene, rynker i pannen og en litt grå/hvit farge i ansiktet. Sukkeret vil nemlig mate bakterier i kroppen din og føre til høyere nivå av insulin i kroppen.

Vinansiktet

Har du drukket mer vin enn vanlig så vil du nok oppleve at øyelokkene blir litt hengende, større porer, tørre flekker og små linjer mellom øynene og over kinnet. Antagelig vil du også ha røde kinn og nese. Alt dette skjer fordi alkoholdehydrerer deg og dette påvirker huden.

Glutenansiktet

Dette ansiktet kjennetegnes av røde kinn og mange får mørke pigmentflekker i områdene rundt kinn og munn. Årsakene til dette er at gluten kan hos noen gi en form for betennelsesreaksjon i kroppen. Derfor opplever mange å bli oppblåst i ansiktet og med mer rødfarge enn vanlig. Betennelse i kroppen påvirker også hormonbalansen i kroppen som igjen kan føre til at du får kviser i området rundt munnen.

Melkeansiktet

Dette kjennetegnes av mørke ringer under øynene og hovne øyelokk, samt hvit prikker på kinnet. Dette gjelder spesielt om man lever med laktoseintoleranse hvor kroppens immunforsvar reagerer med å skape betennelsestilstander. I melken finner du også hormonene østrogen og progesteron som fører til at huden produserer mer hudceller som tetter igjen porene og gir deg kviser.

Hvordan ta vare på huden denne høytiden?

Det er ikke lett å unngå hverken vin, gluten, melkeprodukter og sukker i jula, så da gjelder det å finne måter andre måter å ta litt ekstra vare på huden sin denne tiden. En måte å gjøre dette på er å være bevisst på hvilke sminkeprodukter man bruker. Man kan for eksempel benytte seg av Lava Art sin foundation som inneholder 19 naturlige ingredienser som sammen beskytter huden på en unik måte gjennom å tilføre masse antioksidanter. Antioksidantene beskytter huden mot ytre påvirkning som forurensing, røyk og bakterier.

Sørg også for å spise noen sunne ting som du vet er bra for huden din, som for eksempel masse bær, frukt og grønnsaker. Drikk dessuten nok vann slik at kroppen får den fuktigheten den trenger. På den måten kan du også bekjempe litt av effektene av vinen, melkeproduktene, sukkeret og glutenet slik at du ser fresh ut uansett hvor mange juleselskap du koser deg i gjennom desember.

 

 

Legg igjen en kommentar