Finn beste rens til huden din

Woman in a bathrobe splashing water on her face. Overlay text "scrub, rub, foam, wash, the one cleanser to heal your skin" in grey.

Hver eneste dag er huden din utsatt for angrep fra forurensing, sminkeprodukter, røyk, talg, døde hudceller og smuss. Noe kommer innenfra, mens andre ting kommer utenfra, de er uansett like mye med på å skade huden din og gjøre at den ikke ser sunn og frisk ut. Alle disse tingene tetter til porene i huden slik at den stenger inne talg, døde hudceller og fuktighet som etter hvert blir til kviser og urenheter i huden.

Essential oils in small glass bottles and orange flowers.

Ulike typer rens til huden

Det finnes mange forskjellige ulike typer rens til huden. Du kan for eksempel rense huden med vann eller rense huden med damp. Du kan også rense huden med olje, som for eksempel jojoba eller kokosolje. Det finnes også veldig mange gode produkter på apotek og rundt på forskjellige parfymeri hvor du ofte finner det som gjerne heter cleansing produkter og personalet kan som oftest gi deg en hudanalyse. Det som er veldig viktig er å finne de rette cleansing produktene til din hudtype, slik at den også takler hudens eventuelle problemområder.

Har du sensitiv hud er det viktig å ta hensyn til dette og samtidig huske på at den foruten å være sensitiv også kan bli fet eller tørr. Derfor bør du bruke cleansing produkter som er milde og være forsiktig når du bruker produktet. Bruk gjerne produkter som har beroligende effekt på huden, gjerne naturlige produkter basert på planteoljer og ikke nødvendigvis animalsk fett. Husk at for mye kjemiske stoffer kan irritere hud som er sensitiv eller har andre tilstander som for eksempel rosacea eller allergier som gir reaksjoner i ansiktet.

 

Rens ansiktet to ganger daglig

Coconut halves against dark wooden background.En ting samtlige som jobber med hud ser ut til å være enige i er at huden må vaskes og renses ordentlig to ganger dagen om du ønsker å ha en sunn og frisk hud. Mange sverger til vann og kanskje noe såpe, men dette er ikke nok. Vann løser ikke opp fett og for mange er fet hud et stort problem. Da er det viktig å bruke renseprodukter som er tilpasset fet hud og dermed fjerner fettet som legger seg utenpå huden.

Har man for eksempel en hudtype som har en tendens til å være tørr, så er det greit å bruke cleansing produkter som er olje eller krembasert. Hvis man har hud som har en tendens til å være uren, fet eller kombinert pleier eksperter å anbefale at man holder seg til produkter som er basert på gele eller skum. Disse er nemlig mindre fete enn olje og krembasert produkter og dermed fører de ikke til mye fett og fuktighet til huden.

Woman cleaning washing her face with clean water in bathroom. Girl taking care of her complexion.

Et område du ikke skal bruke cleanser produkter på er områdene rundt øyet og øyelokket. Her er huden veldig tynn og dermed også veldig sensitiv. Derfor bør du bruke produkter som er spesielt egnet til å rengjøre dette området, som for eksempel øyesminkefjernere. Disse er laget spesielt for å fjerne sminke i dette området, og vil dermed også fjerne all annen ytre påvirkning som for eksempel forurensing og røyk.

Picture from above. Herbs and a glass bottle on a grey marble surface. Text: Cleansing tips to keep your skin healthy. Choose a cleanser that fits your skin type. Cleanse twice a day for min. 20 seconds. Use a makeup remover to avoid irritating your eyelids.

Hvordan få bedre rutiner på rens av huden?

Kanskje du er en av de som har dårlig tid eller kanskje du bare glemmer det, da gjelder det å få på plass noen rutiner som er lette for deg å holde, alt hjelper! Er det tiden som er problemet så bør du finne noen alternativer som ikke nødvendigvis tar lang tid. Det viktige er faktisk at du gjør noe, selv om det er anbefalt å bruke minst 20 sekunder på å renske huden i ansiktet. Du kan for eksempel ha renseproduktene dine i dusjen, da får du det gjort mens du dusjer. Det finnes også renseservietter til ansiktet, som kan brukes for å få det gjort lettere.

Close-up portrait of a woman with soap on her wet face standing behind the glass in the shower. Image with soft focus

Bruk lett og naturlig sminke

Det nytter ikke med all verdens flotte renseprodukter om du kjører på med masse sminke som bare tetter til porene i huden. Dette gjelder jo spesielt foundation som veldig mange kvinner og noen menn velger å bruke hver eneste dag. Denne skal gjerne dekke til problemområder, jevne ut hudfargen og gi en plettfri hud. Men noen av disse produktene er ekstremt tjukke og legger seg som et ekstra hudlag, hvilket stopper huden fra å puste. Et alternativ her er å bruke pudder foundation eller produkter som Lava Art sin foundation som er veldig lett og dekker godt, uten å tette porene til. Sistnevnte er også med å bygge opp hudens barriere ettersom den er proppfull av antioksidanter fra de 19 naturlige ingrediensene.

Closed Lava Art Compact Cushion case next to two makeup brushes on a grey marble background.

 

 

 

Legg igjen en kommentar