Glitre i mai!

En av de største sminketrendene i 2018 er glitter og skimmer. Så hvorfor ikke ta den helt ut i festmåneden mai?

Snart er det mai og det betyr at festene står på rekke og rad. 17 mai feiringen er en av de største festene på denne tiden av året, men det er også mange konfirmasjoner og bryllup i løpet av de neste månedene. Det betyr altså at de fleste av oss har mange gode grunner til å gjøre seg ekstra flid med sminken for å skinne litt ekstra.

Første bud for nydelig hud

Når du skal sminke deg mer enn du vanligvis gjør er det ekstra viktig med gode hudpleierutiner. En godt forberedt hud vil både være sunnere og se sunn og frisk ut. Bruk tid på å få de rette produktene for nettopp din hud. Hudens behov kan også endre seg med sesongene. Etter vinteren trenger huden din ekstra fuktighet og en vitaminboost for å få tilbake gløden igjen. Når våren kommer er det også viktig at du husker å bruke solfaktor for å ta vare på huden. Bruk en ordentlig maske som rengjør huden din ordentlig hvertfall en gang i uka. Med frisk og sunn hud slipper du problemer som foundation og annen sminke som flaker av eller blir gnidd bort fort. Du slipper tørre partier som flasser og ser lite fine ut.

Få best dekning

Så kommer neste trinnet for å bli festfin, nemlig det å velge rette foundation for din hud. Du må tenke på hvilken hudtype du har, og hvilken form for foundation som passer best for deg. Lava Art har en Compact Cushion som er en konsentrert foundation i en cushion pute. Den tetter ikke igjen porene, og du velger selv hvor mange lag du ønsker for å oppnå den dekningen du ønsker. Ønsker du å gjøre det lille ekstra kan du også benytte deg av contouring for å fremheve de fineste trekkene du har og kanskje skjule de du ikke er så veldig stolt av.

Glitter eller skimmer?

Ønsker du å stille med en makeup som vekker oppsikt er glitter veien og gå. Det kan gjøres veldig enkelt med å legge et lag glitter på selve øyelokket. Her velger du selv om du vil ha farget glitter eller mer nøytralt. Det finnes godt utvalg i øyeskygger med glitter også. En annen måte å legge glitteret på er på utsiden av øyelokket for ekstra effekt. En teknikk du kan bruke er strobing, hvor du legger glitter over hele øyelokket og utover på sidene mot tinningen. Eller du kan prøve en underliner, hvor du legger en god linje glitter under.

Ønsker du en look som er mer nude eller naturlig, kan du gå for shimmer. Øyenskygger med skimmer som blendes ut godt, er også veldig in i 2018. Det er ikke samme statement som med glitter, men på den annen side så trenger du ikke å sminke deg for nattklubb når du skal i konfirmasjon eller bryllup. Det gjelder å vite når man skal sminke seg opp på rette måten.

 

Hvordan bruke shimmer sminke?

Har du litt tettsittende øyne så er øyensminke med shimmer perfekt til å få lysnet områdene innerst i øyekroken slik at du får åpnet opp blikket litt. Legg den lyse øyenskyggen med shimmer i kroken mot nesen og jobb den inn mot midten av øyelokket. Dette gir en illusjon av mer avstand mellom øynene. Legg så en mørkere øyenskygge fra ytterkanten av lokket og opp mot globalen. Husk å blende godt så du får jevne overganger fra mørk til lys øyenskygge. Bruk gjerne mørkere øyenskygge med skimmer også.

Små øyne betyr gjerne små øyelokk, og det er litt vanskeligere å sminke. Bruk øyenskygge med skimmer i en lys og en mørkere variant. Legg den lyse over hele øyelokket og legg så den mørkere langs vipperaden og opp i globallinjen. Blend godt så du får fine overganger. Ønsker du å åpne øyne mer kan du bruke hvit kajal på våtkanten slik at du får åpnet blikket enda mer.

Når du skal sminke dyptliggende øyne må du sminke øyelokket med lysere sminke for å få balansert øynene. Legg så en litt mørkere, gjerne matt tone på øyenbrynsbenet. Det er viktig å blende godt så du får jevne og fine overganger.

Avslutt med lekre lepper

I 2018 så er leppestift og lipgloss skikkelig hot, og det er mer fokus på lepper. Ikke vær redd for å kjøre på med litt kule farger. Ønsker du å være skikkelig trendy så kan du kjøre på med glitter på leppene også. Du kan få kjøpt leppestifter og gloss med glitter, men ønsker du å piffe opp favorittleppestiften eller glossen din er det bare å ta glitter på leppene.

 

 

Legg igjen en kommentar