Har du husket solfaktor?

Beskytter du huden din godt nok mot UVA og UVB stråler? Vi gir deg noen tips til hvordan du kan ta godt vare på huden din i sommer.

Vi får håpe de siste ukene har gitt oss en forsmak på hva vi kan forvente oss av denne sommeren. Masse fint vær, masse sol og det betyr at vi nordmenn tilbringer mye tid ute. Spesielt etter den lange vinteren vi har hatt i år. Den har virkelig vært en prøvelse for mange av oss! Mest av alt, den har nok også vært en prøvelse for huden vår. Og blir sommeren så full av sol som det ser ut til, er det viktig å ta vare på huden og beskytte den godt.

Tenk solfaktor

Når du skal velge produkter til huden din, bør du også tenke på hvilken beskyttelse de forskjellige produktene gir. Du kan velge å legge inn solkrem i den daglige hudpleierutinen din om du vil, men det betyr gjerne at du må ta på igjen senere. Hva gjør du da om du har sminket deg? Eliminer dette problemet med å velge foundation og sminke som har solfaktor. Du kan for eksempel prøve Lava Art Compact Cushion som har solfaktor 50/PA+++ nettopp for å gi maksimal beskyttelse til huden din og gir dekning gjennom hele dagen. Du kan også lage egen solkrem om du vil ha full kontroll på hva du bruker i hudpleien din.

Tenk fuktighet

Mye sol krever sitt av huden din og den sørger for at huden tørker fortere ut. Derfor er det viktig at du har gode hudpleierutiner som sikrer at huden din holder seg fuktig gjennom hele dagen. Prøv gjerne ut en naturlig skrubb, hvor du har hele kontrollen på hvilke ingredienser som er i produktet. Du må også tenke på fuktighet når du velger produkter. Det er for eksempel viktig å velge hudprodukter uten animalsk fett, fordi det er så likt vårt fett og dermed lærer huden at det ikke trenger produsere like mye fett fordi det blir tilført. Du vil oppleve at huden din faktisk tørker ut fortere ettersom den forventer tilførselen av animalsk fett.

Tenk antioksidanter

Hva har vel antioksidanter å si lurer du vel på. Det er såre enkelt. Solen bidrar til at huden aldres fortere, og en av de beste måtene å bekjempe dette på er ved å tilføre huden antioksidanter både fra kost og i hudpleie. Hvorfor? Fordi antioksidanter hjelper kroppen å bekjempe de frie radikalene som dannes i huden og dreper hudcellene, samtidig som de bidrar til cellefornying. Antioksidanter får du inn gjennom kost og gjennom hudpleie. Bruk tid på å finne gode hudpleieprodukter som har godt med antioksidanter.

Forebygging er nøkkelen

Ja, når du skal ta vare på huden og beskytte den er det faktisk forebygging som gjelder. Ved at du tar vare på huden din gjennom en god hudpleierutine så hjelper du huden i kampen mot de frie radikalene som slippes i huden når den tar til seg oksygen. Ved å velge å bruke solkrem eller produkter med høy solfaktor så beskytter du huden mot UVA og UVB strålene som også er skadelige for huden. Det er faktisk også sånn at det å gå uten solkrem kan være såpass skadelig at det fører til kreft ifølge Kreftforeningen, så det gjelder å passe på så godt man kan.

Sørg for at kosten din inneholder mye frukt, bær og grønnsaker. Ikke bare fordi det er sunt med det er også her du finner mest mulig antioksidanter som kan hjelpe deg og huden din til et bedre liv. Det er også viktig å få i seg nok vann slik at kroppen får nok væske og salter i varmen. Ellers tørker huden din fort ut. Med disse tipsene og rådene her, så klarer du å ta godt vare på huden din denne sommeren også, slik at du får beskyttet den optimalt og ikke løper unødige risker med din egen huds helse.

God sommer!

 

 

 

Legg igjen en kommentar