Hudpleie på reisen

Når du skal ut å reise er det viktig at du har kontroll på hudpleien, men hvordan skal du klare det uten å ta med deg hele utstyret på turen?

Det er fellesferien og de fleste av oss er ute og reiser i inn og utland. Det kan bety timevis på fly med resirkulert luft som suger fuktigheten ut av huden din. Du reiser gjerne til andre klima som har en annen effekt på huden din enn den her hjemme i Norge. Når det kommer til vannet, kan du ikke vente at vannet i andre land er like bra som det vi har her i Norge. Så hva kan du gjøre for å ta vare på huden din både under selve reisen og gjennom hele ferien din?

Summer pink cosmetics flat lay . Top view beauty composition

Drikk masse vann!

Sørg for at du får i deg nok væske når du er på flyet, toget, båten eller bilen. Det sørger for at du holder huden fuktig fra innsiden. Det er viktig at du drikker godt under hele reisen og når du er kommet frem slik at du får rensket ut gifter og frie radikaler fra kroppen og dermed også huden.

Før du reiser

Det lønner seg å planlegge hudpleien også når man skal på tur. Det betyr at du må skaffe inn produkter som kan gjøre det lettere for deg å ta vare på huden mens du er ute og reiser. Skal du ut å fly, sørg for at du har en god leppepomade, gjerne med solfaktor 15 eller mer og den må ikke være basert på animalsk fett. Da slutter huden på leppene å produsere egen fuktighet. For en ting er sikkert, leppene dine vil bli tørre på flyturen.

Dagen før du skal reise bør du ta en ordentlig runde og rense huden godt og tilføre masse fuktighet. På den måten blir du kvitt alle døde hudceller slik at de ikke tetter porene dine.  Husk at hudpleien må passe til hudtypen din for best virkning. Har du fet hud bør du gå for vannbaserte produkter, men om du har tørr hud kan du godt gå for kremer.

Young beautiful girl applying facial scrub mask on skin. Looking in the mirror in bathroom, Wrapped in a towel, having fun.

Husk at det er mulig å få ansiktsprodukter i miniflasker til reise, eller kjøp tomme miniflasker som du kan fylle opp. Det eneste produktet du virkelig trenger å ta med deg er cleanseren din. Smink deg med lett sminke som lar huden din puste, som for eksempel Lava Art Compact Cushion. Bruker du tung foundation og sminke som tetter porene vil du lettere få uren hud.

På flyet?

Hva kan du gjøre når du er på flyet? Vel, først og fremst holde deg unna sprayer som skal hjelpe deg å få mer fuktighet til huden. Det du bør bruke er ansiktsolje som gir masse fuktighet til huden din. Dette gjelder også om du har fet og uren hud. Tilfør fuktigheten før flyet, og gjerne hver time mens du er på flyet.

happy girl with a towel on her head after a cleansing mask

Når du er fremme

Når du har kommet frem og ferien starter, er det viktig at du sørger for å rengjøre huden din godt. Vask ansiktet minst to ganger dagen men helst i lunka eller kaldt vann. Lufta og vannet der du er kan være veldig annerledes enn det vi har hjemme, så det gjelder å beskytte huden godt, med en fuktighetskrem med masse antioksidanter. De hjelper blant annet huden å hele ettersom den bidrar til cellefornyelse.

Et annet tips er å holde hendene dine borte fra ansiktet mens du er på ferie, fordi du kan tilføre masse forskjellige bakterier som man ikke har i Norge. Dette kan føre til forskjellige hudproblemer og det vil man jo helst slippe når man er på ferie.

 

Legg igjen en kommentar