Hva du må vite om henna

Er du fristet til å prøve henna i sommer? Vi har samlet en rekke tips som sørger for at du får den beste henna-opplevelsen.

Tatoveringer er blitt stadig mer populært for unge og eldre i vesten. Mange velger permanente tatoveringer, men det finnes også tatoveringer som sitter på i noen uker og så forsvinner, nemlig henna tatoveringer. Dette er spesielt populært i Asia og Midtøsten både til daglig bruk og til spesielle anledninger. Så når vi nordmenn reiser ned til disse områdene er det fort gjort å bli fristet til å prøve henna tatoveringer. Det er for øvrig også mulig å teste ut i Norge!

Velg gode produkter!

Om du skal få lagt henna hos profesjonelle, bør du sjekke ut hvilke produkter som benyttes før du sier ja. Det du vil ha er den organiske varianten som ikke har en haug med kjemikalier tilsatt. Jo mer kjemikalier det er tilsatt jo større er sjansen for allergiske reaksjoner. Den organiske pasten er laget av tørkede og knuste blader fra henna planten. De ferdiglagede pakkene er tilsatt kjemikalier som skal sørge for at de varer lengre og disse kjemikaliene kan føre til utslett, irritert hud og allergiske reaksjoner.

Hvordan fungerer henna?

Henna er en pasta som du fyller oppi et rør med tynn spiss. Den brukes så til å påføre på alt fra hender til mage i intrikate mønstre. Det som er viktig å huske på er at du må gå en stund med selve pasten i mønsteret, for at det skal bli mørk farge. Under påføring er den grønn-sort og etter hvert som tiden går og den tørker vil fargen bli mørkere. Det øyeblikket du tilfører vann vil virkningen stoppe og det er da den fargen du får på din henna tatovering.

Lemon in a tree.

Fargene kan variere fra dyp oransje til mørke brun. En annen ting som kan påvirke fargen er din kroppstemperatur. Jo høyere din kroppstemperatur er, jo mørkere vil fargen bli. Du kan også gjøre noen små triks for å få mørkere farge. Et av dem er å blande sitronsaft og sukker til en mikstur som du påfører semitørr henna, slik at hennablandingen sitter på lengre og dermed gir mørkere farge. Har du tilgang på Vicks Vaporub så kan du smøre det på etter at alt har flaket av, og ha det på over natten. Husk at kroppsdeler med mindre blodsirkulasjon vil få lysere farge.

Valg av design?

Hvordan skal du egentlig velge design? Det er jo alt etter hvor på kroppen du vil ha den, hvor i verden du skal ta tatoveringen og selvfølgelig hva du selv ønsker. Du kan lage egne ønsker til tatoveringer og ta med deg til en som kan utføre selve henne tatoveringen. Eller du kan velge av mønstre de har tilgjengelige.

Mange steder har tradisjonelle mønstre som er knyttet til akkurat det stedet, eller seremonielle henna tatoveringer som er knyttet til spesielle anledninger som for eksempel babyshower eller bryllup. Visste du for eksempel at i India vil artisten legge inn brudgommens navn og han er så nødt til å lokalisere det i tatoveringen før han kan tilbringe natten med sin brud?

Process of applying mehndi on female hands

Men det er i grunn ingen grenser for hva du kan få tatovert med henna. Du kan velge minimalistiske design eller mer ekstreme mønstre. Du kan også be om tatoveringer av alt fra favorittartister til kunstnere.

Legg igjen en kommentar