Hva er din hudtype?

Nøkkelen til å få fin hud er å forstå din hudtype og hva din hudtype har behov for. Vi gir deg en liten oversikt over hudtyper, kanskje får du noen gode råd for nettopp din hudtype?

I hovedsak så snakker vi om 4 forskjellige hudtyper som alle krever forskjellige ting av deg; normal hud, fet og uren hud, tørr hud og kombinasjonshud. Den normale huden kan du som regel holde fin med et sunt og godt kosthold, rikelig med vann og gode rutiner for å tilføre fuktighet til huden. Men hva med de andre hudtypene? Hva krever de for å se sunne og fine ut?

 

Oily skin type with Lava Art

Fet og uren hud

Det er mange som tror de har fet eller uren hud, men som faktisk har kombinasjonshud eller bare en periode huden føles fet. Huden vil være preget av store porer og det er som regel snakk om for stor talgproduksjon som er problemet. Denne typen hud skinner gjerne veldig og det er en tendens til urenheter som blackheads, tilstoppede porer, kviser og akne. Her er det liten vits i å bruke masse fuktighetskremer som er rike på olje, du må være forsiktig med hva du tilfører av fuktighet og sørge for at sminken og kremene du bruker er lette og ikke tetter igjen porene. Her vil for eksempel en lett BB-Cream eller CC-Cream være et godt alternativ til fuktighetskrem og foundation.

 

Find your skin type with Lava Art

 

Dry skin type with Lava Art

Tørr hud

Den tørre huden kommer gjerne av at huden ikke produserer nok olje og fuktighet selv. Huden kan føles stram og porene blir gjerne veldig små. Denne hudtypen får gjerne også rynker og fine linjer som blir mer fremtredende tidligere. Her gjelder det å sørge for at man spiser sunt slik at man kan tilføre huden næringsstoffer innenfra, gjennom for eksempel å spise matvarer med sunt fett, som for eksempel avocado og fisk. Med å spise masse frukt og bær så tilfører man også antioksidanter slik at huden klarer å beskytte seg bedre mot ytre påvirkning. Man bør også følge opp med hudpleie som har rett næring for din hudtype. Vær obs på at enkelte hudpleieprodukter bruker lanolin, som i lengden kan føre til at huden slutter å produsere fett selv fordi du tilfører dyrefett.

 

Find your skin type with Lava Art

 

Mixed skin type with Lava Art

Kombinasjonshud

Denne er litt vanskelig fordi huden i praksis gjerne er to hudtyper. En hud som gjerne blir fet i t-sonen i løpet av dagen, men så er kanskje resten av huden normal. Det er ikke alltid så lett å finne ut om man har kombinasjonshud for huden føles generelt sett helt grei. Det er mulig man kjenner huden blir tørr rundt øynene og i kinnene, og porene er gjerne veldig små. Her er BB-Cream og CC-Cream et godt alternativ til hudkremer og foundation, ettersom det er et lett produkt som ikke legger seg som tykke lag på huden og huden får puste, spesielt i problemområdene.

 

T-zone and skin types with Lava Art

 

Find your skin type with Lava Art

Du må faktisk finne ut hvilken hudtype du har og det er viktig at dette skjer på morgenen, men ikke rett etter du har vært i dusjen. Vannet fra dusjen gjør at huden blir tørr akkurat når du kommer ut fra dusjen og det tar tid før fuktighetskremer og sånn virker. Det finnes muligheter for å ta tester på dette hos hudpleiere, hos noen apotek og i noen parfymeri.

Et tips uansett hvilken hudtype du har er å bruke BB-Cream og CC-Cream som fungerer litt som foundation og fuktighetskrem på en gang. K-Beauty produkter som Lava Art sin foundation er produkter som kombinerer disse to kremene for å få det beste resultatet for deg og din hud.

 

 

 

Legg igjen en kommentar