Hvordan bruker du concealerfargene?

Har du problemer med mørke ringer under øynene, rødflammede områder, akne eller kviser? Da er color concealeren din beste venn og vi viser deg hvordan du bruker den.

Vi har alle problemområder i ansiktet som vi ønsker å skjule. Kanskje du har problemer med at partier i ansiktet blir rødmussete og tørre. Kanskje du har problemer med akne eller kviser. Eller kanskje du har lett for å få mørke ringer under øynene. For noen er det nok å bruke en god foundation som dekker bra, men det finnes muligheter til å bruke farge for å korrigere disse tingene også. Det er det concealerfargene skal gjøre, de skal dekke over og jevne ut.

Det finnes forskjellige typer concealere og det kan være en ide å ha litt peiling på hva du ønsker når du går i butikken eller på nett for å handle. Når man snakker om concealer så er det viktig å tenke på hvilken dekkevne du ønsker og hva du skal bruke den til. Har du ikke behov for mye dekkevne så kan du gå for børster eller penner. Ønsker du veldig god dekkevne så kan du gå for flytende concealer eller blyanter.

Hvilken farge bør du velge?

Det å finne ut hvilken farge du trenger, behøver ikke nødvendigvis være så vanskelig. Det handler om komplimentærfarger, de fargene som er på motsatt side av fargeskalaen som den fargen du prøver å jevne ut. I mange tilfeller er det nk å ha en nøytral concealer, om du bare har enkle problem å korrigere. Det som er viktig å huske på her er at den må alltid være en tone lysere enn din hudtone og foundation. Den brukes også som en slags highlighter i områder rundt øynene. Complementary colors explained. Red circle next to a green circle, yellow next to purple, blue next to orange, and turquoise next to a pink ellipse.

Når det kommer til de andre fargene er det henholdsvis grønn, gul, fersken og oransje. Den grønne brukes spesielt til å jevne ut røde partier i ansiktet og blemmer eller kviser. Den er også bra å bruke om man har blitt solbrent eller har problemer med pigmentflekker eller arr.

Noen mennesker har lett for å få blåmerker, gjerne gjennom jobben eller forskjellige hobbyer som for eksempel ekstremsport. Da vil den gule concealeren være din venn. Den nøytraliserer lilla og mørkeblå og er perfekt å bruke under øynene om man ofte har mørke ringer under øynene.

Example of color concealing or correcting effects. A green concealer stain laid over a red ellipse turns the overlapping areas light skin colored. A pink stain on a grayish ellipse makes the overlapping area look brighter.Om du har lys til medium hudtype så kan fersken være en god måte å jevne ut hud som er sliten og kanskje litt blå/grå. Den fungerer også kjempebra for å lysne området rundt øynene. Om du har hud som er oliven eller en litt mørkere farge, så kan den oransje concealeren hjelpe deg å jevne ut mørke partier i huden, som for eksempel veldig synlige blå årer.

De siste par årene har det også vært en trend å bruke de forskjellige concealerne til det som kalles counturing, altså å fremheve eller skyggelegge trekk i ansiktet for å få et bestemt utseende. De brukes da basert på sine egenskaper til å få fremhevet trekk du er fornøyd med, og skjule de du er mindre fornøyde med.

Hvis du lurer på hvor du skal finne en ny concealer, har du lykke til. Lava Art lanserer snart en color concealer! Med fire ulike nyanser som dekker over flekker og ujevnheter, er Lava Art Perfect Cover Color Concealer nøkkelen til en glattere og lysere hud. Den lette formelen usynliggjør ujevnheter og dekker flekker, inkludert kviser og irriterende mørke ringer, og forbereder huden som et perfekt lerret til foundation og fargesminke. Følg oss på Facebook (@lavaartnorge) for å få de siste nyhetene.

 

 

 

Legg igjen en kommentar