Hvordan holde huden din sunn og frisk

Hvordan kan du gi huden din nok fuktighet slik at den klarer seg bra gjennom dager med sminke, forurensing, regn og snøvær? Første bud er å la huden få puste ved å bruke naturlig sminke.

Visste du at huden er det største organet vi har og at den har til oppgave å sørge for at vi holder oss varme og fuktige? Hudens overflate pleier å bli rundt 1.6 kvm og vekten kan ligge på rundt 3 kg, selvfølgelig avhengig av personens høyde og vekt.  Nerveendene i huden gir oss informasjon om de omgivelsene vi befinner oss i, slik at kroppen vet hvordan den skal reagere. Den reagerer på ting som berøring, trykk og kulde.

Litt om huden vår

Hvorfor trenger egentlig huden å bli tilført fuktighet? Huden vår er satt sammen av tre forskjellige lag; overhuden, lærhuden og underhuden. For å forstå hvordan du best mulig kan ta vare på din hud er det greit med litt kunnskap om hvordan den er bygget opp og hvordan den fungerer. Overhuden er den delen av huden vi ser og den er ca 0.3 til 1.5 mm tykk. Overhuden er stadig i en fornyelses ved at basalcellene stadig deler seg og de eldre cellene blir skjøvet utover og fylles av keratin på veien før de blir til flere mangekantete flak som sammen beskytter huden når den kommer på utsiden.

Denne overflaten slites ned og erstattes stadig av nye, slik at huden alltid har prima beskyttelse. Dette er en prosess som tar omtrent 3-4 uker hver gang. I basallaget i overhuden vil du også finne melatonin som blant annet beskytter hudens celler mot ultrafiolett stråling hvilket blant annet er med å beskytte huden mot for tidlig aldring og hudkreft. Derfor gjelder det å sørge for at overhuden har det den trenger for produksjon av melatonin og keratin.

Lærhuden er det som gir huden vår elastisitet og styrke. Tykkelsen varierer fra 1.5 til 4 mm og deles i to forskjellige lag. Lærhuden er bygget opp av fibrer, grunnsubstans, bindevev og forskjellige celletyper. Det er to forskjellige fibre i lærhuden, nemlig de kollagene som gir huden styrke og de elastiske fibrene som logisk nok gir huden elastisitet.

Underhuden består hovedsakelig av fett og bindevev. Hvor mye fettvev som er i underhuden, er avhengig av personens ernæringstilstand, hvilket i praksis betyr hvorvidt vedkommende er overvektig, undervektig eller normalvektig. Mer fett betyr i praksis mer fettvev i underhuden. Det er også i underhuden du finner talgkjertlene og svettekjertlene som har sine funksjoner. Talgkjertlene holder huden fet og fuktig, mens svettekjertlene har til hovedoppgave å hjelpe kroppen å regulere kroppsvarmen.

Godt grunnlag med godt kosthold

Har du noen gang tenkt over at kostholdet ditt også er med å påvirke hudens helse og utseende? Ved å opprettholde et sunt kosthold vil du opprettholde fettbalansen i underhuden. En annen ting som er ekstremt viktig er å drikke nok vann så man holder kroppen og huden hydrert, noe som er viktig for at huden skal fungere optimalt.

Det sies at et kosthold rikt på vitamin C fører til at huden ser bedre ut og at man får mindre rynker. Vitamin C er også viktig for forebygging og behandling av hudskader som kommer fra UV-stråling. Årsaken er at den fungerer som en antioksidant.

En ting vi bør holde oss unna for å holde huden fin og klar, er sukkeret. Men det finnes så uendelig mange alternativer til mat vi faktisk kan spise og nyte, som er bra for huden vår. Det mest logiske er jo selvfølgelig å spise grønnsaker, frukt og bær i hauger og lass. Legger man så til fiberrik kost og proteiner som for eksempel fisk, hvor du også finner mye omega 3 oljer, så tar du godt vare på huden.

Huden må pleies hver dag

Hver eneste dag endrer huden din seg og nettopp derfor bør du rense huden hver dag, helst to ganger til dagen. Når du renser huden får du fjernet de døde hudcellene som legger seg utenpå huden. Du får fjernet forurensing, talg og svette som kan være med å tette porene slik at huden ikke får pustet ordentlig og det utvikler seg problemer so for eksempel kviser. Hvordan huden reagerer på ytre påvirkning er også avhengig av hvilken hudtype det er.

Det er viktig å ha gode rutiner på hudpleien, med en god ansiktsvask eller rens som fjerner døde hudceller og andre ting som tetter igjen porene. Det bør ikke være for mye fett i renseproduktene, fokus her er ikke på å gi fuktighet til huden, men å fjerne alt som kan tette porene. Så kan man benytte en god dagkrem eller nattkrem som ikke er full av fett, slik at huden slutter å produsere eget fett. Kremene du velger bør være lette og holde huden fuktig hele dagen. Selvfølgelig skal du velge produkter som er tilpasset din hud, så ikke vær redd for å spørre om råd og hjelp når du er ute for å handle gode produkter til din hud.

Velg rett sminke

Har du noen ganger lagt merke til at film, tv og rockestjerner gjerne får problemer med huden innimellom? En av årsakene til dette kan uten tvil være sminken som de benytter seg av på jobb enten det er på filmsett eller konsert. De ser jo tross alt plettfrie ut når de er på skjermen eller på scenen, så hvordan får de det til?

Tenk på hva som er typisk både på filmsett og rockescenen; jo det sterke lyset. Lyskastere som skal hjelpe regissørene å få de perfekte bildene eller hvordan lyset hjelper publikum å se rockestjerna i aksjon. Men dette lyset er veldig varmt og ganske avslørende hvilket betyr at man må ha sminke som kan dekke eventuelle problemområder i ansiktet, samt få stjerna til å se perfekt ut. Dette krever ganske kraftig sminke, spesielt når det kommer til foundation. Når huden blir varm svetter du, også i ansiktet. Derfor trengs det foundation som ikke reagerer på svetten. Den foundation som brukes er ganske kraftig og tykk hvilket gjør at den dekker porene godt men den tetter også porene i samme slengen. Tette porer betyr hud som ikke får puste og dermed blir den fort uren og det kan dannes talgklumper og kviser i huden.

En lett og naturlig foundation

Men hva kan du som vanlig nordmann uten kamera og lyskastere lære av dette? At du bør velge en foundation som er lett og lar huden din puste gjennom hele dagen. Det er helt riktig at du ikke møter lyskastere hver dag, men sol og forurensing kan også gjøre sitt for å skade huden. Derfor er det så utrolig viktig at du velger produkter som både bekjemper stråler fra solen, forur ensing og som har et rikt innhold av antioksidanter.

En slik foundation finner du hos Lava Art og det er Lava Art Compact Cushion. Faktum er at så lenge du bruker denne foundation behøver du ikke bruke dagkrem i det hele tatt. Den ha r nemlig en unik kombinasjon av BB og CC krem og gir dermed både god dekning og fuktighet til huden din. Den har også solfaktor 50, hvilket beskytter huden din mot de skadelige strålene UVA og UVB fra solen. Ettersom denne foundation også har plenty av antioksidanter fra naturlige kilder, så får du dobbel beskyttelse mot solstråler.

Naturlige produkter er sunnere for huden din

Lava Art bruker naturingredienser i sine produkter og de har ikke mindre enn 19 naturlige ingredienser i sin foundation. En av disse er lavendel som har vært viktig i hudpleie i århundrer ettersom den gir god fuktighet og har antibakteriell effekt. Lava Art har plukket på øverste hylle når det gjelder ingredienser og det kommer deg som kunde til gode ettersom du får et produkt som både tar vare på huden din og får deg til å se fantastisk ut. Ikke bare vil den jevne ut ujevnheter i huden den vil også bekjempe rynker og passe på at huden skades minst mulig av sol og forurensing.

Ettersom denne foundation ikke er full av kjemikalier og dyrefett så slipper du at den legger som et tykt lag utenpå huden og tetter til porene dine. Den gir med andre ord fuktighet til huden samtidig som den lar huden puste. Det betyr at huden din holder seg renere og du ikke får samme problemene med kviser, akne og urenheter i huden som du kan få med vanlig foundation.

Compact Cushion kommer i 4 forskjellige nyanser foreløpig, men vi jobber stadig med å utvikle nye nyanser og naturlige produkter til våre kunder. Det er også verdt å nevne at med vår abonnement-tjeneste får du tilsendt ny cushion til å plassere i beholderen, istedenfor å kjøpe helt ny beholder med foundation. Den er lett å påføre ved å bruke vår spesialdesignede puff som du presser godt ned i svampen med foundation. Det er viktig at du ikke stryker puffen rundt i ansiktet, da vil ikke foundation legge seg riktig. Ved å dabbe puffen forsiktig rundt i ansiktet vil du dekke alle ujevnheter.

 

Legg igjen en kommentar