Hvordan legge sminke korrekt?

Foundation, hightlighter, contouring, hva skal egentlig legges først?

Det er så utrolig mange spennende teknikker nå når det kommer til sminke. Vi har allerede skrevet om contouring, highlighter og concealere og hvordan du kan bruke disse teknikkene på best mulig måte. Men det vi ikke har sagt noe om enda er rekkefølgen når du skal sminke deg. Her får du det som av mange anses som å være den rette rekkefølgen.

Close-up portrait of a woman with soap on her wet face standing behind the glass in the shower. Image with soft focus

Hudpleie

Ja, dette er faktisk et veldig viktig steg. Det er viktig at du har renset huden godt med en god cleanser. Ta så en omgang med toner for å rense de siste restene av skitt ut av porene dine. Om du er plaget av uren og fet hud, er det nå du tar på eventuelle kremer du benytter for å bekjempe dette.

Minimal style. Natural cosmetics, handmade skin and body care. Orange bottle with peep and plants. Flat lay

Bruker du serum, skal det tas på nå. Så det får trekke ekstra godt inn i huden. Serum gjør også at huden trekker til seg mer fra fuktighetskremen du tar på. Så er det på tide med øyekremen. Mange velger å ta øyenkremen til slutt, men den skal faktisk på før du tar på fuktighetskremer og solkrem. Dette er fordi kremen er så tynn og bør ikke legges oppå andre ting da de kan hindre den i å trekke inn.

Woman cleaning washing her face with clean water in bathroom. Girl taking care of her complexion.

Når du har gjennomført den daglige hudpleierutinen din må du legge en god dagkrem som er tilpasset din hud. Ikke vær gnien på kremen. Smør godt på og la den trekke godt inn i huden før du fortsetter med resten av sminken. Har du enkelte områder som er mer tørre enn andre, så kan du ta på litt olje der for å forsegle fuktigheten bedre. Det siste du så påfører er solkremen. Dette er for at huden din skal kunne nyttegjøre seg av alt du tar på først. Om du tar på solkremen først vil den blokkere mye av fuktigheten du tilfører gjennom for eksempel dagkremen.

woman with makeup brush and powder at bathroom

Så over til sminken

Det neste steget er viktig for at foundation skal bli jevnere og sitte på lengre, nemlig primer. Den hjelper også å jevne ut eventuelle rynker og fine linjer, slik at foundation ikke legger seg der og forsterker linjene. Neste steget er å legge på foundation og dette skal gjøres før concealer slik at du får et jevnt utgangspunkt. Når du har lagt på foundation kan du se hvor i ansiktet du trenger litt ekstra dekning. Dabb concealeren forsiktig på og sørg for å blende den godt. Bruker du Lava Art Colour Concealer, skal denne på før foundation, så det er viktig å se på produktene om de er beregnet for bruk før eller etter foundation.

Neste steget så er pudder om du bruker dette. Det er bra å ha fordi det trekker ut olje fra huden og setter sminken. Det er spesielt viktig å bruke i t-sonen og under øynene. Nå kommer det som mange tror skal på før foundation, nemlig highlights og contouring. Ønsker du ikke dette, kan du gå over med en fin bronzer på dette trinnet. Når du har gjort dette, er det på tide å ta på blush.

Makeup artist applying cosmetics on a brown haired model's cheeks

Helt til slutt

Når du har gjort alt dette er det på tide å ta øyensminken. For at du ikke skal ødelegge sminken under øynene, drysser du på extra pudder under øynene. Dette fanger eventuell sminke og glitter som faller fra øyelokket under påføring. Etterpå er det bare å fjerne dette pudderet. Så er det maskara før du tar et siste grep på øyenbryna. Helt til slutt tar du leppene. Husk at det beste tipset er å kjøre nøytrale naturlige lepper om du har sterk øyensminke, eller omvendt.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar