Jakter du på ungdomskilden?

Alle ønsker å beholde et ungt utseende så lenge som mulig og er villige til å gjøre de mest utrolig ting for å få det til. Men behøver det egentlig å være så vanskelig å få det til?

Vi har alle hørt om ungdomskilden, en vannkilde som skal gi deg evig liv og ungt utseende. Den er jo selvfølgelig bare en myte i den formen vi kjenner den, men det finnes faktisk en annen form for ungdomskilde. Den handler om de valgene vi tar i hverdagen for å ta godt vare på huden ved hjelp av antioksidanter, vitaminer og mineraler som tar vare på og beskytter huden.

Fra innsiden

Det finnes en måte å sørge for at man har nok mineraler, vitaminer og antioksidanter i kroppen og det er å innta mat og drikke som inneholder mye av dette. Du finner mye matvarer med høyt innhold av antioksidanter, vitaminer og mineraler blant grønnsaker, frukt og bær. Trikset er å tenke at jo sterkere farge matvaren har jo mer sunt inneholder dem.  Noen ingredienser du kan nyte som vil friske opp huden din innefra er blåbær, gojibær, acaibær, solbær, bringebær og markjordbær. Alle disse ingrediensene finner du også i vår Lava Art Compact Cushion foundation, nettopp på grunn av sitt store innhold av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Hvorfor er antioksidanter så viktige?

Når kroppen vår forbrenner oksygen fra lufta rundt oss og kroppen vår skaffer seg energi og fornyer seg, så danner det seg frie radikaler. Samtidig så produserer huden og kroppen vår, antioksidanter som fungerer som beskyttelse mot frie radikaler som også kalles oksidativt stress. De frie radikalene kan gjøre store skader på cellene våre og det kan føre til at cellene dør.

Kroppen og huden vår utsettes også for ytre stress som røyking, stråling, medikamenter, sykdom, forurensing og miljøskader. Men kroppen har bare begrenset med antioksidanter til å bekjempe alt dette på en gang, derfor er det viktig å tilføre antioksidanter både gjennom kosten og gjennom hudpleien. Går man lenge med oksidativt stress i kroppen vil det dannes betennelseslignende tilstander i kroppen som kan forskynde aldringsprosessen og i absolutt verste fall, føre til kreft.

Portrait of a cheerful smiling girl in straw hat with eyes closed isolated over blue background.

Det finnes proteiner i huden som sørger for at den holder seg frisk og fin, deriblant elastin og kollagen. Dette gjør at strukturen i huden svekkes og den vil bruke lengre tid på å komme seg etter den har vært massivt utsatt for frie radikaler. Antioksidantene i hudpleien gir elektroner til de frie radikalene og sørger for at de sunne hudcellenes DNA ikke blir skadet. Et eksempel på urter som kan brukes for å bekjempe frie radikaler er rosmarin som har antioksidanter som beskytter cellemembranens fett og lipider, hvilket fører til at cellene lever lengre. Et annet pluss med rosmarin er at den inneholder flavonoider som har anti-inflammatorisk effekt. Derfor er produkter som Lava Art Compact Cushion som inneholder rosmarin, velegnet for sensitiv, skadet eller irritert hud.

Antioksidant boost ansiktsmaske

  • 1 kiwi
  • 5 dråper druekjerne essensiell olje
  • 5 dråper rosmarin essensiell olje

Skrell kiwien og bland den sammen med oljene ved hjelp av stavmikser. Alle disse ingrediensene har høyt innhold av antioksidanter. Syns du det blir lite maske ut av det, kan du spe på med litt olivenolje for å få litt mer. For å sinke aldringsprosessen bør du bruke denne masken to ganger i uken.

Jordbærmaske for fet/kombinert hud

Jordbær er en fantastisk ingrediens i hudpleien. Det er fylt til randen av antioksidanter og fungerer bra til å rense huden, forhindre skade på huden og til å stoppe aldringsprosessen.

  • 3 jordbær eller nok til å knuse så du har 1 spiseskje med jordbærmasse
  • 2 spiseskeier med drue juice
  • Legg til 1 spiseskje honning og 1 spiseskje fløte for å justere masken til tørr hud.

Bland dette sammen og påfør den i ansiktet. La den sitte på til den er tørr og vask den så av.

(Kilde: https://theindianspot.com)

 

 

 

Legg igjen en kommentar