Jentekveld med hudpleie av blomster

Vi har skrevet litt om blomster og hudpleie, men visste du at blomster kan brukes til så mye mer? Vi gir deg gode tips til en jentekveld med hudpleie laget av blomster.

Blomster er fantastiske og vi nordmenn setter nok spesielt stor pris på dem ettersom vi bare har dem halve året. Resten av året er vi avhengige av blomsterhandlere som tar inn de nydeligste blomster som vi kan nyte hele året. Men blomstene er så mye mer enn bare vakkert interiør. Mange blomster har egenskaper utover det å dekorere ett rom. Hva med å arrangere en jentekveld der dere prøver ut naturlig hudpleie som dere har laget selv?

Ansiktsvann av løvetann

Hver vår gleder vi oss over at løvetannen kommer frem, den er jo så nydelig med sin skarpe gule farge. Løvetann er også en av de blomstene som har medisinsk effekt og kan brukes til mye mer enn bare pynte opp stua. Den har blitt brukt som folkemedisin av nordamerikanske indianere og oss europeere. Den er kjent for å ha vanndrivende og avgiftende effekt ettersom den hjelper lever, galle og nyrer med å fjerne avfallsstoffer.

Det er lett å lage ansiktsvann av løvetann når sesongen er her. Legg minst en håndfull blader i en mugge eller en beholder og hell så over kokt vann. La dette gjerne stå over natten og du har forfriskende ansiktsvann som renser huden klart til jentekvelden. Utenfor sesong kan man kjøpe naturlig te av løvetann på helsekosten og bruke kald løvetann te som ansiktsvann.

Kamille ansiktsmaske

De fleste har hørt at kamille er beroligende på sinnet og at det er perfekt å drikke kamillete før man går og legger seg. Men visste du at kamille også er beroligende for huden?  Plages du med tørr hud, lett eksem, fet hud eller kviser så er kanskje en ansiktsmaske av kamille nettopp det som skal til. Nettopp derfor er en ansiktsmaske av kamille perfekt til en jentekveld med fokus på hudpleie, fordi alle kan bruke den og få god effekt, uansett hudtype. Oppskriften er beregnet pr person.

A light skinned woman woman with brown, afro-like hair is having a spa specialist spread a white clay-like mask on her face with a brush.

Start med en tepose kamille som du åpner og tømmer i en bolle. Bland inn 1/2 kopp olivenolje og 1/2 kopp hvitt sukker. Masken kan brukes med en gang, men oppbevar den gjerne i en lufttett beholder så den holder litt. Påfør masken jevnt over hele ansiktet, men ikke i områdene rundt øynene. Ha masken på i 10-20 minutter før du fjerner den og vasker over med kaldt vann.

Lavendel såpe til deg og en venn

Dette er nok en av de best kjente blomstene som har god effekt på oss mennesker. Bruker du essensiell olje, så er den så mild at du kan ta den rett på huden. Du kan smøre litt på pulspunktene på armene, og det har beroligende og søvndyssende effekt. Lavendel er også fantastisk for huden din ettersom den er antiseptisk og beroligende. En ting du kan gjøre for å tilføre dette til huden din daglig er å lage en god lavendel såpe. Du kan selvfølgelig lage såpebase selv, men til en jentekveld er det er også greit å kjøpe såpebase, da gjerne med sheasmør. Oppskriften på denne såpen er basert på såpebase med sheasmør. Du bør også ha en eller flere fleksible former, gjerne silikon.

Smelt ½ såpebase i et vannbad. Riv en halv dl med havregryn slik at de blir små og ru. Dette gir såpen en fin skrubbeffekt. Bland havregrynene inn i såpebasen før du tar 15-20 dråper med essensiell lavendel olje oppi og blander godt. Ønsker du enda mer effekt, tilsetter du også 10 dråper med sitron olje. Du kan også ha tørket lavendel i såpen om du ønsker det. Tøm så opp i formene du har tilgjengelig og la stå til de stivner, gjerne til dagen etter. En halv kilo såpebase gir gjerne 3-4 litt store såper. Så hva med å gi en til en venn? Pakk såpene du ikke bruker, inn i plastpose eller cellofan. Dette er en såpe som kan brukes både i ansiktet og på kroppen.

En lærerik jentekveld

En jentekveld med fokus på naturlig hudpleie er perfekt om man ønsker å fokusere mer på naturlige ingredienser i de daglige hudpleie rutinene. Dere kan bli enige om at alle tar med ingredienser til et naturlig hudpleieprodukt som de ønsker å dele med de andre jentene. Da får dere laget og prøvd ut flere gode produkter i løpet av kvelden. Lag gjerne små oppskriftshefter som dere kan dele, slik at dere alltid har oppskriftene tilgjengelig.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar