Kjærlighet er hudens beste medisin

Vi har snakket mye om hva som er bra for huden å spise og hva vi bør unngå for å sikre at huden har det best mulig. Men visste du at følelser også kan påvirke huden, spesielt kjærlighet?

Når man er opptatt av hvordan huden ser ut ønsker man gjerne å finne ut hvordan det meste vi gjør, spiser eller drikker påvirker huden vår. Vi hos Lava Art er lidenskapelig opptatt av nettopp din hud og det er derfor vi bruker naturlige ingredienser i våre produkter som vår Lava Art Compact Cushion. Det finnes mye du kan gjøre for å ta godt vare på huden og det å fokusere på de naturlige ingrediensene er en av dem.

Den fantastiske kroppen

Kroppen vår og hvordan den fungerer er fantastisk. Visste du for eksempel at når du er forelsket så skaper kroppen mer av lykkehormonet oksytocin som gir denne ekstreme følelsen av lykke som vi gjerne forbinder med forelskelsen. Det samme hormonet hjelper også kvinner under fødsel samt hjelper til når mor og barn skal skape bånd etter fødselen. Hormonet er assosiert med sosiale interaksjoner og kjærlighet. Dette hormonet er en av årsakene til at vi føler sterk tilknytning til andre mennesker som for eksempel partner, barn eller til og med kjæledyrene våre.

Open book with pages flipped to form a heart shape in the centre. Pink rose petals scattered on and around the book.

Lykkehormonet oksytocin

Oksytocin gir oss en følelse av tilfredshet, og man føler seg tryggere og roligere når det slippes ut i systemet vårt. Det reduserer også angst for de av oss som har problemer med det. Hormonet produseres også etter orgasme hos både menn og kvinner så når man snakker om at man får en glød etter sex, så er det oksytocin som gir oss dette. Og nå lurer du kanskje på hvorfor alt dette gjør oksytocin så bra for huden din?

Press image of Dr. Linder, a professional looking white woman with blonde hair wearing a suit jacket and a white shirt. She smiles at the camera.Dr. Jennifer Linder sier til Byrdie at dette hormonet ikke bare sørger for at vi knytter bånd til mennesker. Det reduserer også betennelsestilstander i huden noe som er med å gjøre at vi får den gløden som mange får når de er forelsket. Ikke nok med det, oksytocin demper også stresshormonet kortisol som har en rekke negative effekter på huden. Høyt kortisol nivå svekker immunforsvaret og det kan gi betennelsestilstander i kroppen. Hyaluronsyren i huden minker og dette fører til at huden både blir mindre fuktig og mister evnen til å ta til seg fuktighet. Dette betyr at huden blir tørr og sjansen for rynker øker.

Økt adrenalin, mindre rynker

Når man er forelsket og det skjer nye og spennende ting så øker også adrenalinet i kroppen. Kapillærene i huden reagerer på dette med å utvide seg og dette gir ansiktet den fine rosa gløden. Dette skjer gjerne etter sex, en god varm dusj, trening eller rett og slett når du er spent og gleder deg over livet.  Hva gjør man når man er glade og forventningsfulle? Da smiler man gjerne mer og man bryr seg ikke det fnugg om noen ser det eller ikke. Man smiler ofte og man smiler lenge hvilket har en veldig heldig langtidseffekt; mindre rynker.

Portrait of a cheerful smiling girl in straw hat with eyes closed isolated over blue background.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar