Kler du best varme eller kalde farger?

Color wheel consisting of interlacing magenta, yellow, and cyan filled circles and orange, purple, and green circles around them. Overlay text reads "hot or cold?"

Det er julebordsesong og vi gjør alle det lille ekstra for å ta oss bra ut på julebordene og alle de flotte middagsselskaper som vi gjerne har i desember. Vi gir deg tips til hvordan du kan kle deg og sminke deg i de farger som kler deg best.

Det er vinter og med vinteren kommer det høytider og mange store selskaper. Det betyr at vi må gjerne pynte oss mer og vi vil jo alle se så bra ut som mulig. En måte å gjøre dette på er å fokusere på hvilke farger man kler seg i. Til jul og nyttår er det mye store farger som rødt, grønt og sort som gjelder men dette er gjerne farger som ikke alle kler like fint, så da gjelder det å finne de rette nyansene av fargene.

Smiling young woman searching what to wear in a wardrobe full of pastel tones, white dresses, and different shoes

Varme og kalde fargetoner

Det er ofte sånn at fargekartene deles inn i varme og kalde toner, og ved å plassere deg selv på fargekartet, vil du finne ut hvilke farger som er de fineste til deg og din hudtone. Men hvordan gjør man dette? Det finnes utallige kurs man kan gå på for å finne ut hvilke fargetoner man kler best men disse kan ofte koste mye penger. Det finnes heldigvis noen enklere måter du kan finne ut hvor du ligger på fargekartet. En måte er å se på hvordan blodårene dine er synlige på huden, hvorvidt de ser blå eller grønne ut vil gi deg en pekepinn på hvilke farger du kler best.A woman's hand, palm open toward the viewer. Ved å se på blodårene på underarmene dine kan du se hvilke farger du kler best. Om du har blodårer som ser blå ut så er det slik at du kler kalde farger best. Ser blodårene dine grønnlige ut så er det de varme fargene du bør kle deg i for å ta deg best ut. Men hva er det som avgjør om fargene er varme eller kalde? Det er selvfølgelig undertonen i fargen som er avgjørende her. De fargene som har en blå undertone regnes som kalde farger og de fargene med gule undertoner regnes som varme farger. Ofte kaldes de kalde tonene som blå, grønn og lilla regnes for vinterfarger og de varme tonene rød, oransje og gul for sommerfarger. Alt som er litt midt imellom blir vår og høstfarger.

Velg sminke etter fargekart

Når du skal velge sminke er det gjerne litt andre regler som teller, spesielt når det kommer til sminking av øyne og lepper. Det handler om å komplimentere hudtonen din og øynene dine og dette gjøres best ved å skape kontraster. Dette gjøres ved å velge farger som komplimenterer øynene dine, også kalt komplementærfarger.

Lava Art compact cushion case on a purple marble background with cool tones in rectangles aligned to the bottom.

Har du for eksempel blå øyne så bør du fokusere på litt varmere farger når du velger sminke, for å få den rette kontrasten. Eksempler på hva du bør velge er gyllenbrune farger så selv om øynene er kalde farger skal du går for varme farger når du velger sminken. Velger du allikevel kalde farger oppnår du bare at du ser blass ut ettersom ingenting blir fremhevet. Har du grønne øyne vil rødtoner, kobbertoner, plomme, rust, brunt og gulltoner være perfekt for deg. Har du brune øyne bør du teste ut litt forskjellige øyenskygger ettersom brune øyne kler det meste, så her bør du fokusere på hva som kler hud og hårfargen din også.

Lava Art Compact Cushion with yellow and pink flowers. Warm tones in rectangles aligned to the bottom.

 

 

Legg igjen en kommentar