Kos deg med selvpleie i julen

Nå er det snart jul og for mange betyr det juleferie. Hva med å bruke den på selvpleie, og virkelig skjemme deg selv bort litt?

Julen i Norge har endret seg en del de siste 30 årene. Før var det 7 slag som alle skulle lages hjemme. Det var pyntede pepperkaker, selvsagt hjemmelagde. Treet skulle ikke inn før lille julaften, og hadde man stor familie var det familieselskaper å pynte seg til hver eneste dag. Det var middag på slaget klokken 17 når sølvguttene kom på NRK for å synge julen inn. Julemiddagen hadde selvsagt stått og putret på komfyren hele dagen og var hjemmelaget. Huset skulle være vasket i hver krik og krok, det skulle ikke være et støvkorn å oppdrive i hele huset. Tradisjoner er fine, men heldigvis er det ikke helt sånn over alt lengre.

Antageligvis kan vi skylde på det enorme jaget etter det perfekte livet med de perfekte tingene når det kommer til alle endringene i forbindelse med julen. Det har også vært store endringer i måten vi kommuniserer med andre, i dag er vi mye mer tilgjengelige takket være sosiale medier, e-post og mobiltelefoner. Med andre ord blir veldig mye av tiden vår spist bort av jobb og dagliglivet vårt er som regel veldig hektisk. Det har antagelig gjort at vi nordmenn nå er mer opptatt av å hygge oss når vi først har fri. Joda, mange elementer er igjen av den tradisjonelle julen, men for de fleste av oss handler det ikke om perfeksjonisme, vi har innsett at tidsklemma ikke hører hjemme i julen. Det er da vi skal slappe av og hente krefter til starten på et nytt år og det er faktisk ingen som dør om det er surkål fra butikken istedenfor hjemmelaget. Hva er vel bedre måte å hygge seg på enn å drive med selvpleie?

Hva med et godt fotbad?

Har du tatt like godt vare på føttene dine i vinter som du gjør på sommeren? Antagelig synder du der som de fleste andre. Føttene er ikke like synlige på vinteren, derfor er det fort gjort å glemme dem litt. Heldigvis er det fort gjort for de fleste å ta godt vare på føttene og få dem tilbake til sommerformen. Et godt tips er å bruke eteriske oljer i vannet. Her kan du velge etter favorittdufter eller du kan gå for de oljene med bestemt virkning du ønsker.

Et tips er å bruke noen dråper lavendelolje og sitronolje. Disse to i sammen både beroliger huden, gir energi og ikke minst masse fuktighet. Ikke bare virker de for huden på føttene dine, duftene i seg selv kan gi deg også følelse av velvære. Når du har tørket bena godt, eventuelt brukt fotfil for de litt hardere områdene, og tatt på god fotkrem så er det på tide med litt frisk neglelakk på, det er jo tross alt jul!

Ikke glem ansiktet ditt

En ting det er en del av i julen er fest og med fest kommer gjerne fine klær og festsminke. Det er også mye tung og fet mat i julen, hvilket påvirker huden din. Så gjør det du kan for å ta vare på den innenfra og ut. Spis frukt og grønnsaker med mye antioksidanter for å gi huden motstandskraft. Du kan også bruke matvarene du har i kjøleskapet til å lage gode ansiktsmasker med for eksempel havregryn eller avocado. Se gjerne vårt blogginnlegg om naturlig hudpleie for gode tips.

Det er en ting å ta vare på huden innenfra og ut, for mange blir gjerne problemer med huden verre ettersom de bruker sminke som ikke er tilpasset deres hudtype. Det brukes gjerne tung og tjukk foundation som tetter porene og dermed fører til at talg og bakterier ikke slipper ut. Det kan være verdt å ta i bruk en foundation som er lett og med naturlige ingredienser, slik som Lava Art sin flytende foundation. Den har god dekning selv om den er lett og ikke tetter porene.

Ta godt vare på kroppen

Det finnes selvfølgelig mange måter man kan ta vare på kroppen, men når vi tenker på huden så er det nå en gang sånn at klima her i Norge på vinteren, er hardt og det gjør at huden fort blir tørr og trist. Da gjelder det å tilføre fuktighet gjennom for eksempel gode fuktighetskremer. Selvfølgelig kan man ta bad med eteriske oljer om man har badekar, men det er jo ikke alle som har det. Har du ikke badekar, finn deg en god dusjsåpe, gjerne med eteriske oljer og havregryn for skrubbeffekt. Finner du ikke i butikken, kan du lage selv. Når du skal ut å velge fuktighetskremer er det viktig å finne gode produkter som gir fra seg godt med fuktighet. En ting du bør være obs på er om kremen inneholder lanolin, som er dyrefett. Dette kan føre til at huden din slutter å produsere egen fuktighet ettersom den får det tilført. I lengden vil det gjøre huden din tørrere.

 

 

Legg igjen en kommentar