Hvordan legge foundation perfekt?

Applying foundation with brushes & sponges. Colorful makeup sponges on the background against a white background.

Leter du etter den perfekte måten å legge foundation? Her får du tips om gode verktøy som foundation koster og svamper.

Mange kvinner og menn bruker foundation hver eneste dag og har sine favorittverktøy til å legge foundation. Men for et godt resultat er det veldig viktig at huden er tatt godt vare på med gode hudpleierutiner. Huden må være vasket, renset og fuktet. Du må ha brukt produkter som er tilpasset den huden du har som gjerne er enten tørr, kombinert, fet eller sensitiv hud.

Four different size makeup brushes against a white background. Brushes have dark hairs, and light wooden handles.

Liquid foundation spread onto white background with a makeup brush.Hvorfor bruke foundation?

Bruker man rette foundation er den med å beskytte huden. Et eksempel her er Lava Art sin Compact Cushion foundation som bare inneholder naturlige ingredienser og samtlige av dem har veldig høyt innhold av antioksidanter. Antioksidantene beskytter huden gjennom hele dagen og gjør huden sterkere og mer motstandsdyktig mot ting som forurensing og regn.

Hvordan bruke foundation kost?

Det finnes forskjellige typer børster du kan bruke til å påføre foundation. Kostene kan også ha forskjellige former, enden de er runde eller flate, tjukke eller tynne. Noen foretrekker å bruke børste til flytende foundation.

Det anbefales å bruke en god flat foundation kost. Det gir bedre dekning og ser mer naturlig ut på huden ettersom den blender den bedre med huden. Om man skal påføre foundation pudder er det viktig med en kost som har rundt børstehode. Denne skal så brukes til å påføre pudderet i sirkulære bevegelser. Når du skal legge foundation så bør du begynne midt i ansiktet, altså området rundt nese og munn før du jobber deg utover.

Slowly pouring liquid beige makeup foundation or bb cream on a clean pink sponge on light pink background

Hvordan påføre foundation med svamp

Når man skal jobbe med svamp jobber man litt annerledes enn med børsten. Børsten skal du gjerne ta i sirkulære bevegelser, mens en svamp dabber du på huden slik at du får best dekning. Svampen er best å bruke med flytende foundation. Her gjelder det samme, man begynner midt i ansiktet og arbeider seg utover. Vær forsiktig i områdene rundt hårfestene og sørg for naturlige overganger uten at håret blir dekket av foundation.

En svamp som mange foretrekker å bruke nå, er Magic Blender som lover en profesjonell finish og plettfri hud hver gang du bruker den. Selve formen på svampen gjør at man kommer til i hver eneste krok ettersom den har en ende som har en tynn tupp for å komme til små steder. Den brede delen av svampen brukes på større områder som panne og kinn. Den kan brukes enten tørr eller våt.

Lava Art sin Compact Cushion er også en form for svamp som bevarer din foundation i optimal tilstand. For å påføre foundation bruker du en egen puff som følger med, og ved å presse puffen ned på svampen får du akkurat den mengden foundation som du trenger. Du påfører foundation ved å dabbe puffen på huden til du har oppnådd dekningen du ønsker.

woman with makeup brush and powder at bathroom

Hvordan påføre foundation med fingrene

Noen foretrekker å påføre foundation med fingrene og sverter til at de da får det mest naturlige resultatet. En ting du virkelig må huske på før du gjør dette, er å ha rene hender. Om du for eksempel bruker flytende foundation så vil bakteriene fra hendene dine få god tid til å kose seg i ansiktet ditt i løpet av dagen. Når det gjelder selve påføringen så er det beste å dabbe foundation på litt etter litt og selvsagt begynne på midten.

3 pink beauty blenders soaked in water in a glass bowl.

Hvordan rense foundation kost?

Sminkekoster og svamper bør vaskes og byttes ut jevnlig. Spesielt de som brukes til flytende foundation, ettersom en del av foundation gjerne sitter igjen i kosten og når den blir tilført talg, døde hudceller og andre ting, blir kosten til en bakteriefarm. Dette kan gi uren hud og problemer med for eksempel kviser og hudinfeksjoner. Børster som er fulle av gamle produktrester vil også gi dårlig resultat når du skal påføre foundation.

Når det gjelder vasking av kostene så er det greit å bruke Zalo eller sjampo for å vaske ut sminkerestene. Du kan også bruke olje som er bra for å løse opp fettrester i kostene. Zalo er også en svært god måte å få ut sminkerestene på. Skyld kostene i lunket vann, gni så inn Zalo godt, før du skylder ut alt såpen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar