Plei huden med løvetann

Butterfly on a yellow dandelion flower with more dandelions and green grass blurred in the background. White overlay text says "spring flower skincare."

Våren er endelig i gang og blomstene har begynt å titte frem rundt oss. Visste du at det er mulig å bruke noen av disse blomstene i hudpleien? Her får du noen gode tips til hvordan du kan bruke en av disse i din hudpleie for en sunn og frisk hud.

Det er så deilig at våren endelig er her etter en veldig lang og hard vinter. Faktisk den lengste vinteren vi har hatt i Norge på lang tid. Derfor er gleden desto større når våren kommer med sine grønne løvblader og fargerike blomster i veikanten. Mange av oss føler oss kanskje litt rufsete etter månedsvis med snø og hard luft, så da er det ekstra deilig med litt naturlig hudpleie for å friske opp huden.

Den fantastiske løvetannen

Dette er en blomst som har et ufortjent dårlig rykte. På våren popper den opp over alt og mange ser på den som ugress som forstyrrer. Barn elsker den sterke gule fargen, de leker med den og de fleste voksne vet hva det vil si å få inn en unge full av grønske med et knippe løvetann i neven. De er litt som løvetannen selv, de byr på det de klarer og det er opp til de rundt å se det positive og flotte i barnets gester.

Det meste av løvetannen har faktisk nytteverdi og kan brukes, til og med løvet og roten. Den har også utrolig god nytte for huden vår og er dermed perfekt å bruke til hudpleie. Løvetann er bra i behandling mot akne, kviser og forskjellige hudsykdommer. Den fungerer også til behandling av brannsår og forskjellige stikk fra for eksempel mygg eller veps. Løvetannen inneholder mye vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K, thiamin, riboflavin, vitamin B6, kalsium, jern og potassium. Den inneholder også folat, magnesium, fosfor og kobber og alt dette gjør den perfekt til din hudpleie.

Løvetann serum

  • 5-6 løvetannblomster med løv (1 spiseskei tørket løvetannblomster med løv)
  • ½ halv kopp alove vera gele
  • 1 teskje Vitamin E
  1. Bland alt sammen i en foodprosessor eller med en stavmikser. La blandingen stå i 30 min til en time, slik at den får satt seg.
  2. Bruk så et tynt håndkle eller en sil for å rense geleen for restene av blomster og løv. Det kan være lurt å rense to ganger for å være sikker på at man har fått alt ut.
  3. Bland så inn vitamin E (gjerne fra kapsler eller olje). Ha geleen i en mørk boks med lokk og oppbevar i kjøleskap om mulig. Denne vil holde seg fin i 6-12 uker og lagrer du den i kjøleskap vil den holde nærmere 12 uker.
  4. Når du skal bruke den tar du cirka 8-10 dråper av serumet og smører i ansiktet og på hals når du er ferdig med cleansing og toner. La serumet tørke inn i huden før du så tar på fuktighetskrem.

Kilde for oppskrift: www.theherbalacademy.com

Det naturlige er ofte det beste

Det gjelder å komme seg ut og plukke inn løvetann som du kan bruke til å lage serum. Du kan også tørke dem slik at du har muligheten til å lage dette serumet gjennom hele året. Det finnes selvfølgelig andre vårblomster man kan benytte i hudpleie men her i Norge er løvetann den mest fremtredende av alle vårblomstene. Følg gjerne på med naturlige sminkeprodukter som for eksempel Lava Art sin Compact Cushion som inneholder 19 naturlige ingredienser som både pleier huden og gir deg den dekningen du ønsker.

 

 

 

Legg igjen en kommentar