Regnvær og huden din

person jumping in rain puddles

Det er mange myter om regnvær og hvordan det påvirker huden din.

Endelig har regnet kommet til oss etter tre måneder med sol og sommer mer eller mindre hver eneste dag. Det i seg selv kan være en prøvelse for huden, men vi håper jo selvsagt du har fulgt alle de gode rådene våre for å ta vare på huden din i sommer, slik at huden fremdeles er sunn og frisk.

Det er viktig å forberede huden din på de forskjellige sesongene. Det betyr at du må skifte hudpleieproduktene dine når været skifter. Hvorfor det? Fordi huden trenger andre ting på sommeren enn på vinteren. Der du har brukt lettere produkter på sommeren, er det viktig med nye fetere produkter som gir masse fuktighet på høsten og vinteren.

Er regn sunt for huden?

Det kommer egentlig litt an på hvem du spør og hvor de bor. I områder hvor det er monsoon deler av året så anbefales kvinnene å ta ekstra godt vare på huden i den perioden. Her i Norge har vi ikke monsoon og regnet er nok sunnere enn mange andre steder på planeten, men det er viktig å ta vare på huden også her.

Hvorfor er det sunnere her enn andre steder? Fordi vi har ikke samme nivå av luftforurensing her som i andre land. Når det regner, vil forurensingen fra luften komme ned med regnet og det vil påvirke huden din. Dette skjer kun i starten når det regner, men har det regnet en stund er vannet friskt og fint.  Forurensingen som kommer med regnet kan tette porene dine og gi uren hud.

En annen ting man må passe på om man oppholder seg i områder med mye regn og høy luftfuktighet, er soppinfeksjon i ansiktet. Dette viser seg gjennom at huden blir flakete, skjellete og klør veldig. Hudlege Dr. Parag Sharma sier til Times of India at 30%-40% av alle pasientene hennes opplever soppinfeksjoner i ansiktet under monsoon. Det urene vannet kan også føre til eksem og andre hudplager som rødhet og blemmer.

Hvordan kan du beskytte huden din?

Når det har regnet en stund er jo regnvannet rent og godt for huden din. Men som alltid er det viktig å sørge for at du har gode hudpleierutiner på plass som hjelper deg å holde huden frisk og fin. Spesielt viktig er det med pleie av huden på kvelden etter du har vært ute i masse regnvær. Vask ansiktet godt, og bruk en god cleanser som fjerne dritt som har lagt seg i porene i løpet av dagen. Avslutt med en god fuktighetskrem tilpasset din huds behov. På dagen bør du bruke en god foundation som lar huden puste som for eksempel Lava Art Compact Cushion.

Gjør paraplyen til din venn! Den er kjekk og ha og den beskytter både hår og ansikt mot regnvær. Det er spesielt viktig når regnet først begynner og all forurensingen kommer ned med regnet. Etter hvert som det har regnet et stund er regnet i seg selv bare sunt og godt for huden.

Legg igjen en kommentar