Solbrent?

Har du blitt solbrent? Vi har gode råd som hjelper deg!

De fleste av oss blir superivrige når sola kommer, hiver på oss bikinien eller badebuksa og tilbringer lange dager ute med venner og familie. Mange av oss glemmer rett og slett å smøre oss eller smører oss ikke nok. Så blir vi solbrente. Huden vår blir rød, vi får hevelser, smerter og i verste fall blemmer og sår. Blir vi solbrente på større områder av kroppen følger det gjerne også med symptomer som hodepine, feber og slapphet.

Woman's back skin hurt from sun burn. Solbrent

Hva kan du gjøre?

Det første du må gjøre er å komme deg ut av sola. Det er ikke bra å være i sola når du er solbrent da det bare vil forverre skadene. Du bør unngå solen i 2-3 dager etter du ble solbrent. Men dette er jo kanskje ikke så lett å gjøre når man for eksempel er i syden. Da får du holde deg i skyggen eller vannet så mye av tiden som mulig mens du også sørger for å både smøre fuktighetskrem og en solkrem med høy faktor, gjerne fra 30 og oppover. Bruk gjerne også klær som beskyttelse, selv om det frister lite i varmen.

Woman Hand Cream. Close Up Of Beautiful Girl Applying Lotion

Smør deg godt flere ganger om dagen for at huden skal få ny fuktighet og dermed bekjempe solbrentheten. Du kan bruke aftersun eller vanlig fuktighetskrem, men bruk gjerne så naturlig som mulig så ikke alle kjemikaliene irriterer huden din enda mer. Har du mulighet til å komme deg til Sverige eller kan handle på svenske apotek på nettet, kan du kjøpe Idomin som er fantastisk mot solbrenthet.  Den både lindrer og gir mye fuktighet.

Beautiful groomed woman using moisturizing cream for clean and soft skin. Cream jar in hands. Healthcare concept.

Men det finnes mange andre reseptfrie alternativer du kan få fatt i her i Norge også. Når du blir solbrent går huden inn i en betennelsestilstand så en mild hydrokortisonkrem eller salve kan både dempe betennelsen og kløe. Har du ikke lyst å bruke kortison kan du prøve salver med lidocain som er lokalbedøvende. Har du problemer med mye smerter og feber kan du benytte deg av reseptfrie legemiddel som paracet eller ibuprofen.

Woman applying moisturizer

Forebygging er nøkkelen til sunn solhelse

Det er fort gjort å bli solbrent. Man tenker gjerne at solen er ikke så sterk i dag, eller at man skal jo ikke være så lenge i solen. Så skjer det plutselig at man blir solbrent og da får man alt som kommer med det. Det er utrolig kjipt enten man er hjemme og nyter soldager eller på ferie et sted der sola skinner hver eneste dag. Så alt handler om forebygging uansett. Skal du ut i sola, ta på deg solkremen, akkurat som du vasker henda etter du har vært på toalettet.

teenage girls back with sunburn and heart of sun lotion

Velg gjerne også sminke og hudpleie produkter med solfaktor, alt hjelper! Vi her hos Lava Art har lage vår foundation Lava Art Compact Cushion med solfaktor 50 & PA+++ for at du lettere skal kunne beskytte huden din mot solen. Den er også full av antioksidanter som hjelper huden å heles ettersom den bidrar til bedre cellefornying.

 

 

 

Legg igjen en kommentar