Sommer og vannfast sminke

Noe av det første mange tyr til på sommeren er vannfast sminke, men er det egentlig så lurt? Vi gir deg noen gode sminketips for sommeren.

Det er liten tvil om at sommeren er godt i gang og det betyr mange varme og lange dager. Vi nordmenn tilbringer store deler av tiden ute i sommerhalvåret og ønsker selvfølgelig å ta oss bra ut når vi nyter dager på stranda eller kveldene på fest. Vi bruker mye penger på dette prosjektet og det er jo en fordel at sminken faktisk sitter gjennom hele dagen uansett hva du gjør. For mange betyr det å ta i bruk vannfast sminke, men det er ikke nødvendigvis det som er det beste for huden din.

Frigjør huden på sommeren

Problemet med mye av den vannfaste sminken er at den faktisk tetter til porene dine, spesielt om du bruker vannfast foundation eller blush. Er det virkelig sånn at du må ta på deg fjeset hver gang du går ut av døren eller kan du velge lettere produkter som du lett bare kan freshe opp i løpet av dagen? Et produkt du kan vurdere er Lava Arts Compact Cushion som er en veldig lett foundation som dekker akkurat det du vil den skal dekke. Den er lett å føre på og den tetter ikke porene i huden din så den ikke får puste. Det er også veldig lett å bare freshe opp sminken i løpet av dagen om det behøves.

Det er ikke sånn at du trenger å unngå vannfast sminke for alltid, men det lønner seg å bruke det kun når det er høyst nødvendig, av hensyn til huden din. Når porene blir tettet til får ikke huden puste, og den blir fortere uren og fet. Det gjør det vanskeligere å sminke når du først vil ta deg skikkelig bra ut, for eksempel på en sen fest. Ha gjerne en lett foundation som du kan bruke på dagtid for å dekke over de tingene du syns er mest generende og så en litt tyngre vannfast du kan bruke til festlige anledninger både på dag og kveld. Vær strategisk rett og slett!

Porous chocolate in stack on a wooden background closeup.

Hva med maskara?

Velger du å kjøre vannfast maskara hver eneste dag så vil det slite på øyenvippene dine, her handler det også om måtehold. Vit når det faktisk er nødvendig at maskaraen din er vannfast. Det er klart at det er greit å ha vannfast maskara når du skal ut å danse en kveld og du vet svetten vil renne. Kanskje du skal i bryllup og trenger å vite at det er greit å gråte en skvett eller to, da er det og greit med vannfast maskara.

Men skal du på trening er det jo ikke nødvendig at du ser ut som om du skal på fest, så bruk vanlig maskara. På helt vanlige dager, kjør vanlig maskara og du vil sørge for at vippene dine blir sunnere og friskere. Bruk heller tid på å pleie vippene dine så de dagene med vannfast maskara ikke skader vippene så mye. En måte å ta ekstra godt vare på vippene er å smøre på castor olje hver kveld. Eller hva med å lage ditt eget vippeserum?

  • 1 teskje Castor olje
  • 1 Teskje Emu olje (kan erstattes av Castor olje)
  • ½ teskje kokos olje
  • 2 kapsler med E-vitamin olje

Bland alle ingrediensene sammen og lagre i en liten beholder. Du trenger ikke mye hver gang, bare en dråpe, så bruk gjerne q-tips for å få opp 1 dråpe av blandingen og bruk q-tips til å føre på langs øyevippekanten. Det beste er å gjøre det på kvelden før du skal legge deg, så serumet får virke over natten. Vask så vekk på morgenen. Det beste er å gjøre dette hver eneste dag for å oppnå resultat.

Legg igjen en kommentar