Sommer, sol og fest!

Med sommeren kommer det masse fester og sene kvelder ute med venner. Hva må du passe på og hva kan du spise for å ta godt vare på huden din i sommer?

Hva kan man si om været de siste ukene, annet enn at det har vært en helt fantastisk start på sommeren. Etter en vinter som har vært lang og hard for de fleste av oss var det godt med skikkelig påfyll av D-vitaminer og frisk luft. Det er som om byen rundt oss blir levende igjen ettersom folk beveger seg mer utendørs. Uteserveringene er fulle av glade mennesker til langt på natt og sola rekker så vidt å gå ned får den er på vei opp igjen. Vi har rett og slett vært ekstremt heldige de siste ukene.

3 people sitting over a feast table with pizza and seafood, holding beer tumblers. They're about to say cheers.

Alkohol og huden din

Hva følger med disse sene kveldene på uteserveringene eller på byen? Alkohol og da gjerne ikke i så veldig moderate former. Om du er opptatt av huden din så bør du også være litt nøye med alkoholinntaket. Det betyr ikke at du skal innta status som nonne, det finnes også ting du kan gjøre for å motvirke alkoholens effekt. Alkoholen er kjent for å øke betennelsesagentene i blodstrømmen hvilket gjør huden slapp og livløs. Det er også viktig å huske på at kroppen tappes or vitaminer og mineraler når du drikker alkohol.

Preparation of antioxidant and refreshing smoothie, well being and weight loos concept. On wooden table from above.

Hva kan du gjøre for å motvirke effektene av alkoholen? Det er ganske lett, spesielt på sommeren når det bugner av friske bær, grønnsaker og frukt. For mye handler om å fylle på med vitaminer og mineraler igjen, og ikke minst væske. Du må også få i deg nok sunne fettsyrer og antioksidanter. Så sørg for at du får i deg nok friske bær som er fulle av antioksidanter. Det er en grunn til at vi i Lava Art har valgt å bruke flotte bær i vår Lava Art Compact Cushion, og det er at de inneholder mye antioksidanter som er superbra for huden din.

Sol og solkrem

Veldig mange av oss velger å tilbringe store deler av dagen ute og det kan bety opp til kanskje 12 timer med sol på en dag. Da gjelder det å passe på og beskytte seg godt med god solkrem og andre produkter som har solfaktor. Det er også viktig å fylle på i løpet av dagen sånn at du alltid er beskyttet. For mange betyr det at man gjerne må bruke veldig mye mindre sminke enn vanlig. Eller man kan velge en lett og fin foundation med solfaktor, som man også kan gjøre touch up på i løpet av dagen.

Woman applying sunscreen

Det er viktig å sørge for at du får nok væske og næring i det du inntar i løpet av dagen. Benytt deg av sommeren og alle dens fordeler når det kommer til næringsrik mat, for det er slik du best kan beskytte huden din. Det du inntar i løpet av dagen gir huden motstandskraft slik at den bedre håndterer å bli solbrent eller skadet på andre måter. Nettopp derfor er det viktig at du velger mat med masse antioksidanter og sunt fett, fordi det er med å beskytte og bygge opp huden din igjen om du skulle være uheldig å bli solbrent.

Og hva med grillmaten?

Grillmaten kan du kose deg med, uten problemer. Vær bare litt forsiktig med svinekjøttet ettersom den kan trigge betennelser i kroppen og dermed også i huden. Vær bevisst på at du velger næringsrikt tilbehør, gjerne salater med masse god næring og antioksidanter. Det er jo også blitt sånn etter hvert at grillmat ikke bare dreier som om kjøttprodukter lengre, det er også mange grønnsaker det er veldig godt å grille som for eksempel tomater og squash.

 

 

Legg igjen en kommentar