Supermat for huden

Text Superfood with mixed red berries

 

De siste årene har det vært mye snakk om Supermat eller Superfood som det også kalles. Men hva er det egentlig og kan du bruke det til å booste huden din også?

Supermat er blitt virkelig trendy de siste årene og det er ikke rart ettersom det også har vært mer trendy å fokusere på rå og naturlig mat, gjerne også økologisk. Supermat kan forklares veldig enkelt ved at det er forskjellige råvarer som inneholder en enorm bredde vitaminer, sunne fettstoffer, antioksidanter, kostfiber og andre næringsstoffer. De inneholder gjerne så store mengder av disse at du trenger bare å spise små mengder for å få det daglige behovet dekket.

Lever du med mangel på vitaminer og mineraler er disse supermat råvarene veldig gode for å oppnå en god balanse i kroppen igjen. Det tok ikke lang tid før kokkene også tok til seg supermaten og ga ut bøker om temaet. Den siste ut der er Jamie Oliver med sin Supermat for hele familien som har kommet ut denne høsten. Her i Norge har blant andre Trine Berge, Sara Chacko og John Opsahl gitt ut bøker om temaet.

A glass of water with blueberries and a rosemary branch.

Hvorfor velge supermat?

Hver dag så må vi alle spise mat for å holde gang i kroppen vår, og denne maten bør være forholdsvis sunn det meste av tiden og et overforbruk av feil matvarer fører gjerne med seg for mange kalorier og usunne næringsstoffer. Derfor er det kjekt når vi kan få mye av den rette næringen ved å faktisk spise mindre, er det ikke? Faktum er at denne maten også tar kort tid å tilberede, ettersom det kan gjøres så enkelt som en smoothie eller en kjøleskapsgrøt med for eksempel chiafrø i. Noen av råvarene som trekkes frem som superfoods er alger, gress, urter, røtter, frukt, bær og grønnsaker. Typiske eksempel er chiafrø, blåbær, acaibær, tranebær, rosmarin og solbær.

Infographic with information on superfoods and blueberries dangling on the background

Supermaten inneholder enorme mengder antioksidanter som er med å bekjempe frie radikaler i kroppen vår. Den hjelper kroppen sitt immunforsvar å bli sterkere slik at den lettere klarer å bekjempe ytre påvirkning som for eksempel forurensing, røyk, eller bakterier og virus som smitter via dråpe eller kontaktsmitte. Antioksidantene beskytter også mot alvorlige lidelser som kreft og hjertesykdommer som man kan risikere om kroppen får for mye frie radikaler. De frie radikalene i kroppen er stoffer som produseres når kroppen forbrenner oksygen, og kan bli skadelig om det er for mye av det. Faktisk kan de også skade arvestoffet i vår DNA slik at man får mutasjoner som igjen kan føre til at kroppen lager kreftceller. Men supermaten har også fordeler for huden vår, noe vi ikke alltid tenker på.

 

Infographic about antioxidants. Antioxidants help the immune system to grow stronger, fight bacteria and pollution, and they protect against conditions like cancer and heart disease.

 

Supermat er godt for huden

Supermat gir huden din næring innenfra men er også ypperlig å bruke til hudpleie ettersom huden absorberer næring og fuktighet fra det som føres på huden. Det finnes mange gode naturlige produkter som du kan lage hjemme, du trenger ikke bare bruke produkter du har kjøpt fra butikk. Spesielt gjelder dette ansiktsmasker, fuktighetskremer, leppepomader og skrubb for ansiktet og resten av kroppen.

Men virker antioksidantene når du fører dem på huden også? Vi svarer et rungende ja på det! Det er årsaken til at Lava Art sine produkter inneholder 19 naturlige ingredienser og samtlige av disse har høyt innhold av antioksidanter. De beskytter nemlig huden mot ytre påvirkning som for eksempel sterkt sollys, forurensing i lufta, røyk og andre ting som huden din utsettes for i løpet av en normal hverdag.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar