Ta vare på huden din med kaffe

Med høsten kommer de varme drikkene inn for fullt. Visste du at de også hjelper deg å ta vare på huden din?

Selv om værmeldingene lover noen varme dager fremover så er det liten tvil om at høsten er godt på vei og med den kommer de varme drikkene kaffe, te og varm sjokolade. Det er få ting som er så koselig som å sette seg under pleddet med en god varm drikk og nyte en god bok. Det er en tid for å ta vare på seg selv og kose seg mens man gjør det. Vi blir tvunget til å tilbringe mer tid inne ettersom været blir kaldere og ikke minst våtere.

Kaffens vidunderlige egenskaper

Visste du at ved å drikke 2-3 kopper kaffe hver dag så reduserer du risikoen for å utvikle hudkreften basaliomer med 20% om du er kvinne og 9% om du er mann? Basaliomer er den snilleste og vanligste formen for hudkreft. Kvinner blir dessuten mindre stressa av å drikke kaffe og får lavere risiko for brystkreft. Den får deg til å føle deg mer energisk og den demper smerte. Dette er bare noen av de positive egenskapene til kaffen.

Kaffe er også veldig bra for huden din, ettersom den er stappfull av antioksidanter som hjelper huden å bekjempe de frie radikalene. Den gir også god beskyttelse mot UVB stråler. Nettopp derfor kan det være smart å gjøre kaffe til en del av hudpleierutinene dine. Både som drikke, og i hudpleie produkter. Du kan for eksempel lage en egen skrubb eller ansiktsmaske med kaffegruten. Her har vi en oppskrift på en skrubb med kaffe.

  • ½ kopp med kaffegrut/filtermalt kaffe
  • ¼ kopp med brunt sukker
  • ¼ kopp med kokosolje eller andre oljer

Miks ingrediensene sammen og oppbevar dem i en tett beholder i kjøleskapet. Bruk skrubben når du er i dusjen, og bruk så gjerne ansiktssåpe etterpå for å fjerne eventuelle rester av skrubben. Den er litt fet på grunn av kokos oljen. Ønsker du en mildere utgave så kan du bruke druekjerneolje eller hempolje. Disse vil ikke tette porene dine på samme måten som kokosolje kan gjøre.

Face Skin Scrub. Portrait Of Sexy Smiling Female Model Applying Natural Coffee Mask, Face Scrub On Facial Skin. Closeup Of Beautiful Happy Woman With Face Covered With Beauty Product. High Resolution.

Den herlige teen

Det finnes uhorvelig mange tetyper, men felles for dem er det at de inneholder masse antioksidanter. De har mindre koffein enn kaffen har og er for mange et bedre alternativ av den grunn. All te med unntak av urtete kommer fra tebusken Camellia Sinensis og det deles inn i hvit te, grønn te, oolong og sort te. Den grønne teen er den som har høyest innhold av polyfenol og den eneste tetypen med catechiner. Det er nettopp derfor denne tetypen er regnet som den sunneste av alle.

En av årsakene til at den er god for huden er at den inneholder masse antioksidanter som beskytter mot frie radikaler. Den booster også immunforsvaret ditt slik at du lettere kan bekjempe infeksjoner og sykdommer. Den har også antibakteriell og beskytter mot betennelsesdannelser både i kroppen og huden. Grønn te beskytter huden mot solskader, forhindrer fine linjer og rynker. Den fungerer også bra til å gjøre huden litt lysere og er derfor fin å bruke på arr. Vi har funnet en ansiktsmaske du kan lage av grønn te.

  • Grønn te
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • ½ spiseskje sitronsaft.

Kok opp en kopp med grønn te og bruk dobbelt så mye grønn te som du bruker vanligvis. La dette stå og trekke i en time. Bland så inn sukker og sitronsaft. Påfør huden i sirkulære bevegelser og la masken sitte i 15 minutter før du vasker den av med kaldt vann.

Legg igjen en kommentar