Ta vare på huden på festival

Hudpleie er ikke det første du tenker på når du er på festival, men det er nettopp da du må gjøre noen grep. Vi gir deg noen gode tips til hva du kan gjøre for å ta vare på huden mens du er på festival.

Festivaler har en tendens til å dreie seg om store konsertopplevelser, tid med gode venner eller til og med nye venner og så øl da selvfølgelig. I noen tilfeller som for eksempel Roskilde så bor man gjerne på området i telt. Det er gjerne begrensede muligheter til å vaske seg og dusje. Så hudpleie faller naturlig nok litt bort.

Du kan gjøre mye med å forberede huden din på forhånd. Spis mat som har masse antioksidanter og drikk masse vann. Ha gode hudpleierutiner før du reiser, og sørg for å ha en skikkelig rens av huden. Dette gjør at huden er godt forberedt når du reiser på festivalen og kanskje har litt reserver å gå på. Ta også med deg frukt og bær om du ikke har tilgang på dette når du er på festivalområdet. Da kan du vedlikeholde mens du er på festivalen.

Ikke glem en god cleanser

Når du ikke har samme mulighet til å vaske huden i ansiktet to ganger dagen, er det viktig du har med en god cleanser som kan fjerne smuss og fett fra porene dine. Dette er viktig for at huden skal få puste, da slipper du at porene blir tette og at kvisene kommer rekende på en fjøl. Man vil jo gjerne se sunn og frisk ut i huden selv om man er på festival. Så ta med en god cleanser og benytt den to ganger daglig for beste resultatet.

Beautiful smiling young woman removing make up with a facial wipe in front of mirror.

Ansiktsservietter

I nøden spiser fanden fluer heter det, og det gjelder også hudpleie. Har man ikke tilgang på vann til å vaske seg i ansiktet med to ganger dagen, er det greit å ha ansiktsservietter. Det finnes veldig mange gode på markedet, sørg for at den du har er god til nettopp din hud. Det er greit å prøve ut disse en stund før du skal på festival, så du ikke ender opp med en som er helt feil for deg og som tetter porene mer enn den gjør rent.

Fuktighetskrem med antioksidanter

Vi har sagt det før og vi sier det igjen, finn deg en god fuktighetskrem som gir jevn fuktighet gjennom hele dagen og som er full av antioksidanter. Ettersom du skal være et sted du kanskje ikke får tak i eller prioriterer å spise mat med antioksidanter, så er det viktig å ha det i hudpleien. Antioksidantene har mange funksjoner men de vil hjelpe på hudens cellefornying og bekjempe de frie radikalene så porene ikke blir tette like fort.

Woman applying sunscreen

Ikke glem solkremen

Du skal være ute i solene i timevis, da er det veldig viktig at du smører deg så du ikke blir brent. Det er fort gjort å glemme det når man går rundt i festivaltåka, så gjør dette før du kommer deg av gårde på konsertene. Ettersom du skal være ute lenge om gangen, er det greit å ha veldig høy solfaktor. Lag deg gjerne en liten beholder med solkrem som du kan ha i veska på festivalområdet, slik at du kan påføre solkrem jevnlig utover dagen om det trengs. Til ansiktet kan du også bruke foundation med solfaktor, som for eksempel Lava Art Compact Cushion.

Legg igjen en kommentar