Tørre lepper?

Det er sprengkulde i store deler av Norge om dagen, og det betyr at huden vår får gjennomgå ekstra. Spesielt leppene våre. Her får du noen gode tips til naturlig hudpleie for tørre og sprukne lepper.

Det er ekstra viktig å ta godt vare på leppene i de kalde vintermånedene ettersom de fort blir tørre og sprekker. Noe av det viktigste å huske på er faktisk å drikke nok vann slik at kroppen er hydrert. Det kan også være at de tørre leppene er symptom på andre sykdommer, så du må se de tørre leppene i sammenheng med eventuelt andre symptomer. Når en infeksjon setter seg i kroppen så vil kroppen også fort bli dehydrert. Vi blir jo faktisk også mer syke på vinteren enn ellers i året og nå er årets influensasesong her.

A brown haired woman is applying stick-type lip balm.

Unngå produkter med lanolin

Med mindre du har fet hud bør du unngå produkter som har lanolin i seg. Dette er dyrefett og ved å tilføre dyrefett til huden så slutter huden å produsere fett. Dette skjer som en naturlig reaksjon fordi huden ser den får tilført fett og dermed anser den at behovet for egen fettproduksjon minsker. Gå derfor for produkter uten lanolin som gjerne inneholder planteoljer eller andre naturlige ingredienser som stimulerer hudens egen fettproduksjon istedenfor å minske den.

Organic, runny golden honey being pored onto a spoon. The spoon os overflowing, and the honey falls into a white ceramic bowl.

Så hva kan du gjøre?

Det finnes veldig mange gode tips for hvordan du best mulig kan ta vare på leppene dine. Det viktige er å fokusere på naturlige ingredienser og hvordan du kan bruke dem for best mulig resultat. Det første tipset er en blanding med 1 teskje sukker og 1 teskje honning. Du blander ingrediensene sammen og smører den på leppene og venter i noen minutter. Før du fjerner den gnir du litt rundt på leppene for å fjerne døde hudceller, så kan du vaske av med lunkent vann.

A clsoeup of a brunette woman's lips. They're pink and coated with granulated sugar, like a sugar peel treatment. She's licking her lips. Photo by Jeanny.

Aldri undervurder verdien av god honning. Den er perfekt til å tilføre leppene dine fuktighet, men den har også antibakterielle egenskaper som hjelper til å behandle tørre lepper. Det er ganske enkelt å bare smøre honning på leppene flere ganger daglig for naturlig fuktighet til dine lepper. Du kan også blande honning og glyserin til en blanding, som du så tar på leppene på kvelden.

Et annet godt tips er roseblader som kan gi både fuktighet og farge til leppene dine.  Bland en håndfull med roseblader i et glass med melk. La blandingen stå i noen timer før du kjører det i en blender. La den stå kjølig og påfør blandingen på leppene 2-3 ganger daglig.

Kokosolje er også helt perfekt for å behandletørre lepper. Det er en naturlig planteolje som du kan påføre rett på leppene. Den vil ikke ødelegge hudens egen fettproduksjon. Du kan også bruke olivenolje eller kastorolje. Du kan enten påføre oljen rett på leppene flere ganger daglig eller du kan lage en blanding av 1 teskje kastorolje, 1 teskje glyserin og noen dråper sitronsaft. Påfør blandingen på kvelden når du legger deg, og fjern den morgenen etter med lunkent vann.

A jar of solid white coconut oil surrounded by rose petals, dandelions, and purple flowers.

Ta vare på all hud

At leppene blir tørre er gjerne veldig synlig i ansiktet. Men du kan se noe av de samme symptomene på resten av huden i ansiktet. Områdene kan bli røde og huden kan bli flassete. Det betyr at du også trenger å gi resten av huden i ansiktet også litt førstehjelp. Sørg for å få en god analyse av huden din slik at du kan tilføre fuktighet til huden hele året gjennom produkter tilpasset din hud. Bruk også en foundation som er så naturlig som mulig og ikke legger seg i tjukke lag over huden. Et eksempel her er Lava Art Compact Cushion som er laget av ikke mindre enn 19 naturlige ingredienser og som lar huden din puste, uansett hvilken tid det er på året.

An open Lava Art Compact Cushion case on a marble-and-wood coaster. There's a wooden tray underneath.

 

 

 

Legg igjen en kommentar