Vårfin med skrubb

Har du skrubbet huden din i det siste? Vi forteller deg hvorfor det er lurt å skrubbe huden nå etter den harde vinteren, og vi gir deg noen gode oppskrifter på skrubber du kan lage hjemme selv.

Nå er det snart vår og den usedvanlig kalde vinteren har nok gjort sitt til at huden din er mer slapp og livløs. Derfor er det viktig å gjøre det man kan for å få tilbake liv og glød i huden. Sørg for å spis nok frukt og grønnsaker, samt få i det nok vann for å ta vare på huden innenfra. Får du ikke i det all næringen du trenger så bør du vurdere om kosttilskudd kan hjelpe deg slik at du får i deg det du trenger for å ta vare på deg selv og huden din.

Green, orange, and red fruits and berries on a greyish wooden table. Matching colour juices in glasses with straws.

Ikke undervurder en god skrubb

En god peel eller skrubb er gull for den slitne vinterhuden. Det spiller ikke noen rolle om du vasker, bruker solkrem eller fuktighetskrem i ansiktet, hvis du ikke fjerner de døde hudcellene med jevne mellomrom. Den beste måten å gjøre det på er gjennom en god peeling eller skrubb. Dette kan gjøres på klinikker med kjemisk peeling eller maskiner som skrubber bort de døde hudcellene. Det kan også gjøres hjemme med produkter du har kjøpt spesifikt til dette, eller du kan lage dine egne skrubber å bruke.

En god skrubb er viktig fordi døde hudceller som samler seg på huden får huden til å se tørr og livløs ut. Etterhvert som vi blir eldre så tar det også lengre tid for cellene i huden å fornye seg. Desto viktigere er det å skrubbe huden fri for døde hudceller. Hvis ikke så kan du oppleve at porene i huden tettes av de døde hudcellene og du kan få blemmer eller akne. Ofte blir huden mer oljete, så det er spesielt viktig å huske å skrubbe om du har problemområder som blir veldig oljete, som for eksempel på nesen eller haka.

A round hard brush with a plastic handle, some essential oil in a glass bowl, and rolled towels.

Når du har brukt skrubb og fått fjernet alle de døde hudcellene vil du også oppleve at fuktighetskremen du bruker i ansiktet faktisk trekker dypere inn og gir bedre resultat. Vær også veldig bevisst på hva slags sminke du bruker, ettersom veldig mange foundations for eksempel også kan tette igjen porene dine. En foundation som er helt trygg å bruke og som ikke tetter porene er Lava Art Compact cushion.

Essential oil in a small glass bottle with a cork, and yellow and purple herbal flowers.

Vær snill med huden din

Det kan være fristende å kjøre på og skrubbe så huden blir knallrød og svir, men dette er lite gunstig. Du må velge den rette måten å skrubbe for deg og din hud. Spar de kjemiske peelingene til det er helt nødvendig og ta heller godt vare på huden din med en god skrubb minst en gang i uken. Finn en som er tilpasset din hudtype, spesielt om du har veldig sensitiv hud. Ta deg tid til en god samtale med noen som er eksperter på hudpleie på parfymeriet eller på apoteket. Eller så kan du faktisk ty til det du har hjemme i skapene for å få en god skrubb, dette er spesielt fint om du har sensitiv hud. Da får du begrenset antallet ingredienser i produktet og du får en ren og fin skrubb. Her får du 3 gode alternativer til skrubber med salt, sukker havregryn.

Brown sugar cubes in a jar. Some are spread onto the brown wooden table.

Sukkerskrubb

  • 3 spiseskeier sukker
  • 3 spiseskeier kokosolje eller olivenolje
  • 3 dråper essensiell olje som for eksempel lavendel, sitron eller vanilje.

Saltskrubb

  • 3 spiseskeier epsom salt
  • 3 spiseskeier flytende kokosolje
  • 3 dråper essensielle oljer som grapefrukt eller lavendel.

Havreskrubb

  • 2 spiseskeier knust havre
  • 1 spiseskei honning
  • 1 spiseskei varmt vann

Fremgangsmetoden er den samme på alle skrubbene. Bland ingrediensene sammen og la dem gjerne stå litt for å få ekstra god virkning. Smør dem i ansiktet og masser godt så den har best effekt. Vask så ansiktet med lunkent vann etterpå, eventuelt avslutt med en fuktighetskrem i ansiktet. Det er veldig smart å gjøre dette på kvelden slik at huden får jobbet godt etterpå og er klar og fin på morgenen.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar