Velg naturlige produkter

Når du skal velge foundation eller andre sminkeprodukter til huden din, bør du velge produkter med naturlige ingredienser. Ikke bare for å få det beste resultatet men av hensyn til huden din!

Noe av det første folk ser når de ser deg er ansiktet ditt så det å ha en naturlig myk og strålende hud er noe mange streber etter. Da gjelder det å finne gode produkter som kan gjøre din hud sunn og frisk slik at du kan føle deg vel og gjøre det beste førsteinntrykket. En ting er dine daglige rutiner når det gjelder renhold men de sminkeproduktene du bruker har også litt å si. Mange produkter er fulle av kjemikalier og andre ting som gjør at huden rett og slett ikke får puste godt nok, hvilket igjen påvirker talgproduksjonen og kan føre til uren hud. Men hvilke ingredienser bør du se etter når du skal velge naturlige produkter?

Det du bør se etter er naturlige ingredienser som har samme virkning som de kjemiske ingrediensene. For faktum er at vi har brukt naturens egne produkter i tusener av år, og ved å kombinere de rette elementene fra naturen kan man få hudpleie som passer dine behov helt perfekt. Det er en grunn til at man gjerne bruker baseoljer satt sammen med eteriske oljer i forbindelse med massasje og ansiktsbehandlinger. Men hvilke elementer fra naturen bør du se etter når du skal velge hudprodukter? Et nøkkelord her er antioksidanter som hjelper deg å bekjempe frie radikaler slik at du får en sunn og fin hud som aldrer veldig sent. Her får du en liten oversikt over urter, bær og andre naturprodukter du kan benytte deg av for å få finere hud.

Lavendel

De fleste av oss har fått med oss at Lavendel lukter fantastisk og at den kan gjøre enhver atmosfære bedre gjennom for eksempel duftlys, så lenge det er naturlig lavendel og ikke kjemiske duftoljer. Men visste du at Lavendel også er fantastisk for huden? Fra gammelt av ble lavendel brukt til å vaske huden med, desinfisering av sykehus og som søvnfremkallende middel.

Lavendel fungerer beroligende og antiseptisk på huden din samtidig som den gir masse fuktighet og øker blodgjennomstrømningene i huden. Den demper betennelser i huden, har cellefornyende effekt og kan gi lindring om man plages mye av akne og uren hud ettersom den balanserer talgproduksjonen i huden. Et tips er å ta seg et bad med eteriske oljer fra lavendel og sitron (max. 10 dråper av hver), for å gi god fuktighet og næring til hele kroppen.

Ginseng

Dette er en plante som er best kjent for å gi masse energi og har vært brukt i som medisinsk plante i Kina i over 7000 år. Ginseng øker hudens produksjon av sterol og protein, noe som øker hudens elastisitet. Den gjør underverker for det øverste hudlaget vårt ved at den aktiverer og revitaliserer epidermiscellene slik at huden blir gylden og får fuktighet. Den har også helende og beroligende effekt på huden.

Bringebær

Det å knaske bringebær er godt for mye ettersom det er et bær som har godt innhold av C vitaminer og antioksidanter. Regner du med frøene så inneholder de faktisk 24% olje som også er sunt. Det er viktig å bruke antioksidanter både direkte på huden og innta det ettersom det finnes mange former antioksidanter og alle jobber sammen for å holde kroppen din i balanser og gi motstand til de frie radikalene.

Vi utsetter oss stadig for ting som kan stresse huden vår, enten det er solen, røyk, miljø, medikamenter og kanskje til og med sykdom. Alle disse tingene kan gi betennelse i underhuden som igjen kan gi rød og irritert hud. Antioksidantene vil nøytralisere energien som kommer fra de skadelige elementene, før den slipper til og får skade cellene i huden.

Antioksidantene vil hjelpe deg å bekjempe rynker, tørr og slapp hud, ujevn pigmentering i huden og i siste instans også hudkreft ettersom den beskytter mot UV-stråler. Derfor vil du se at antioksidanter går igjen i flere av de elementene som vi nevner i denne teksten. Det er faktisk noe som er viktig for at du skal kunne ta godt vare på huden din.

Praktskjoldbærer

Dette er en av de absolutt mest brukte urtene i kinesisk medisin og den vokser i hovedsak vilt i Japan, Kina, Korea, Mongolia og deler av Russland. Den er ikke så godt kjent i vestlige land enda, men det begynner å komme seg. I denne planten har du ikke mindre enn 38 forskjellige flavonoider som blant annet hjelper kroppen å ta opp C-vitamin.

De fleste flavonoider er dessuten regnet som antioksidanter, så det er trygt å si at dette er en god plante å bruke i hudpleien om man ønsker å ta vare på og beskytte huden sin. Den kan for eksempel hjelpe til å bekjempe betennelser og infeksjoner i huden i forbindelse med hudsykdommer som for eksempel eksem. Den vil også bidra til at sår i ansiktet heler kjappere.

Kamille

Kamille er kjent for de fleste gjennom te og eteriske oljer man kan bruke for å sovne lettere. Den har en beroligende effekt på både kropp og sjel, og har vært brukt som medisinplante i Egypt, Hellas og Roma fra gammelt av. Kamille har veldig mange gode egenskaper som gjør den velegnet til hudpleie.

Er du en som har mye problemer med akne og kanskje til og med sår i ansiktet er kamille veldig bra fordi det fungerer helende på sår, antiinflammatorisk og antibakterielt. Den har også en beroligende effekt på huden slik at den får tid til å heles og nye betennelser ikke får fotfeste. Ettersom kamille er en mild urte er den også velegnet for hud som er plaget av eksem og utslett. Det skilles mellom den tyske og den romerske kamillen. Den tyske er blå på grunn av et fargestoff som heter azulen og som har veldig sterk antibakteriell og antiseptisk virkning.

Blåbær

Visste du at blåbær er et av de beste bærene å bruke i hudpleie? Ikke bare er det regnet som supermat som gjør at underverker for kroppen, men de er også veldig bra for huden. Årsaken til dette er at bærene inneholder et hav av antioksidanter som blant annet fenoler og antocyaniner. Antioksidantene styrker huden slik at den tåler dagene bedre og er med på å forhindre aldring. Bærene har også helende effekt.

Peppermynte

Peppermynteolje er noe som burde finnes i alle hus, for det har såpass god effekt på en del problemer man møter i dagliglivet. Det kan hjelpe på alt fra forstoppelse til nyreproblemer. Eteriske oljer brukes gjerne i inhalasjonsprodukter til bruk når man er forkjølt og slimhinnene gir deg problemer. Men Det er også svært gunstig å bruke i produkter til huden ettersom de har en veldig antiseptisk og kløestillende effekt. Du finner også betakaroten i peppermynte, hvilket er med å beskytte huden mot UV-stråler. Det er også en sterk antioksidant som hjelper huden bekjempe de frie radikalene.

Rosmarin

Hvor mange ganger har du ikke brukt rosmarin til påskens lammelår uten å egentlig tenke over alle bruksområder denne vidunderlige urten har? Denne urten har blitt brukt i landene rundt Middelhavet til alt fra matlaging til å jage bort onde ånder eller øke prestasjon på eksamen. Men urten er også veldig bra i hudpleie ettersom den har antiseptisk virkning og er kjent for å rense bort gifter både i kroppen og huden. Den har mye antioksidanter og dette er med på å forhindre aldring i huden. Den er veldig rensende så den fungerer bra ved uren hud eller i tilfeller der man er i ferd med å utvikle eller har utviklet akne. Den gjør også underverker med hud som ser trett og sliten ut.

Markjordbær

Hvem hadde vel trodd at markjordbær var bra for huden? Markjordbærene er bær som rett og slett er proppet fulle av antioksidanter og C-vitaminer som jo er veldig bra for huden. Foruten å styrke huden, lindrer den solbrenthet og fungerer blekende på fregner og huden generelt. Den motvirker også rynker ettersom den har så mye antioksidanter. Bærene er også fulle av jern og kalium.

Solbær

Disse bærene er en liten ukjent vitaminbombe og har godt med vitamin C, B1, B2 og A vitaminer. De har også flavonoidene rutin og isoquercitrin så bærene regnes som en kraftig antioksidant og bidrar til hudens kollagenproduksjon. Bærene er også god kilde til omega 3, omega 6, pigmenter og pektin. Gammalinolensyre som kommer fra solbærfrøene er dessuten svært betennelsesdempende.

Tranebær

De fleste vet at om man plages med urinveisinfeksjoner så er tranebær tingen. Men på grunn av det høye innholdet av antioksidanter og vitamin C, så er dette også vel verdt å bruke i hudpleieprodukter. Den fungerer på blant annet hudsykdommer, eksem, utslett og kviser. Så ved å ha den i hudpleien kan man pleie problemer som allerede er til stede, samtidig som man kan sørge for at problemene ikke dukker opp igjen med en gang man blir kvitt dem.

                              

Kilder:

http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost–Kosttilskudd/Planter/Eteriske-oljer/Lavendelolje/

http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost–Kosttilskudd/Planter/Ginseng/

http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost–Kosttilskudd/Planter/Kamille/

http://iform.nu/sunn-mat/supermat/supermat-som-hudpleie-blabar-beskytter-mot-aldring

http://www.helsekostopplysningen.no/Innhold/Kost–Kosttilskudd/Vitamniner-og-mineraler/Vitaminlignende-stoffer/Betakaroten/

http://www.rolv.no/urtemedisin/artikler/rosm_off/art1.htm

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/rubu_ida.htm

http://www.elixircosmeceuticals.no/artikler/hvordan-virker-antioksidanter-pa-huden/

http://forskning.no/mat-og-helse-trygg-mat/2008/02/ny-kunnskap-om-helsefremmende-stoffer-i-frukt-og-gront

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/frag_ves.htm

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/oxyc_spp.htm

Legg igjen en kommentar