Vinn kampen mot kviser med peppermynte

Er du en av de som lever med kviser og har prøvd alt? Kanskje peppermynte er løsningen for deg?

De fleste av oss er stort sett ferdig med kviser etter tenårene, men mange opplever at kviser blomstrer opp i perioder. Noen kvinner vil for eksempel oppleve at de lettere får kviser rundt menstruasjon og graviditet. Men hvorfor får vi egentlig kviser?

Litt om kviser

En av årsakene til at man opplever kviser i puberteten er at kroppen produserer mannlige kjønnshormoner hos begge kjønn. Når disse hormonene produseres gir det økt produksjon av talg i huden. Samtidig som dette skjer vil også talgkjertlenes utganger blir mer og mer tettet igjen. Det gjør det vanskeligere for talgen å komme ut. Under nedbrytningen av hudfettet så vil det dannes avfallsstoffer og fettsyrer som gir betennelse i talgkjertelen. Først vil du få små ømme og røde knuter i huden, så vil de egentlige kvisene av nedbrutt talg komme. Betennelsen kan sitte i noen dager eller uker, avhengig av størrelsen på kvisene.

Mange er også veldig følsomme for disse mannlige kjønnshormonene og vil dermed bli så plaget av kviser at det er behov for behandling fra lege. Det finnes også faktorer som kan forverre kvisene uansett om man er følsomme for de mannlige kjønnshormonene eller ikke. Jobber du i et fuktig miljø der det er mye fett, olje eller andre kjemikalier kan dette påvirke kvisene. Stress er også en faktor som spiller inn på hvor mye problemer du har med kviser. Det er også mange kjemikalier og medikamenter som kan gi kviser. For kvinner er det gjerne et større problem når de får menstruasjonen. Husk at jo mer du klør og klemmer på kvisene jo verre blir problemet.

Hvorfor peppermynte?

Peppermynte er en veldig allsidig olje som er god for fordøyelsen, lett slimløsende og fungerer lindrende, oppløftende, lett beroligende og styrkende for huden. Den er kjent for å ha god effekt på slitne og ømme muskler og ledd. Peppermynte inneholder omega 3 fettsyrer, jern, magnesium, kalsium, vitaminene A og C, mineralsalter, mangan og kobber.

Den er veldig godt egnet å bruke for kviser og hud med lett eksem og årsaken er at den styrer utskillelse av overflødig olje og fett i huden, samt forhindrer tilstoppingen av porene. Peppermynte inneholder mentol som kjøler ned huden og betennelsen. Oljen har også gode fuktighetsgivende egenskaper. Den kan også ha blekende effekt på huden og kan dermed gjøre kvisearr mindre synlige. Peppermynte bedrer også blodsirkulasjonen som igjen er med å øke forbrenningen og cellefornyelsen i huden.

Ansiktsvask med peppermynte

Det er mye du kan gjøre for å bekjempe kviseproblemet. Det finnes mange enkle rutiner du kan legge inn i hverdagen, som for eksempel å alltid vaske ansiktet etter du har svettet, og ellers to ganger dager med hudvennlig såpe. Husk at det å skrubbe ansiktet bare gjør kvisene verre selv om det er ekstremt fristende å skrubbe skikkelig hardt for å bli kvitt dritten.

Du kan lage en ansiktsvask med peppermynte og bruke denne minst en gang daglig. Såpen lages enkelt med flytende såpebase som du kan finne på internett og i hobbybutikker. 2.4 dl flytende såpebase blandes med 20-25 dråper essensiell olje med peppermynte. Husk at det er en veldig sterk olje, så ha gjerne i litt mindre enn mer. Du må ikke finne på å bruke ren peppermynteolje på huden, den bør alltid blandes med en baseolje eller i en form for såpe.

Vær også bevisst på å velge sminkeprodukter som ikke lukker porene dine, spesielt når du skal velge foundation. Et eksempel på god og naturlig foundation som faktisk inneholder peppermynte er Lava Art sin Compact Cushion. Foruten peppermynte inneholder den 18 andre naturlige ingredienser som blåbær, markjordbær, ginseng, lavendel og gojibær.

 

 

Legg igjen en kommentar